Roy van Krieken Roy van Krieken
29/02/2024 16:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/02/2024 12:51

Cryptomarkt kan verder ontploffen door 3 sleutelfactoren, aldus JPMorgan

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan: Bitcoin ETF's kunnen $36 miljard halen, maar niet als gehoopt

Foto: Katherine Welles/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers lijkt niet te stoppen. De ene na de andere weerstandsniveau wordt doorbroken, maar off de prijs verder blijft stijgen en we deze week nog een nieuwe all-time high neerzetten weten we nooit zeker. Analisten van de bank JPMorgan Chase hebben in ieder geval drie hoofdoorzaken geïdentificeerd die naar verwachting de prijzen van de crypto markt in de komende maanden (positief) zullen beïnvloeden.

Ethereum upgrade

De JPMorgan analisten wijzen naar de aankomende Dencun-upgrade die voor het Ethereum (ETH) netwerk te wachten staat. De Dencun upgrade omvat meerdere Ethereum Improvement Proposals (EIPs).

Onder deze verbeteringen vallen EIP-4844 voor Proto-Danksharding, EIP-1153 voor geoptimaliseerde dataopslag, EIP-4788 voor interoperabiliteit, en EIP-6780 voor beveiligingsverbeteringen.  Een specifieke upgrade zoals de invoering van Proto-Danksharding, die de transactie capaciteit vergroot en de gasprijzen voor Layer-2 (L2) rollups verlaagt, maakt het netwerk toegankelijker en betaalbaarder voor een breed scala aan toepassingen. Dat is uiteraard goed voor het Ethereum netwerk, wat de koers van ETH ten goede kan komen.

Bitcoin halving

Het langverwachte halving evenement van Bitcoin, waarin de beloningen voor miners worden gehalveerd, staat ook om de hoek. In april zullen miners voortaan 3,125 BTC verdienen per gevalideerde block.

Door de beloning voor het minen van nieuwe bitcoins te halveren, wordt het aanbod van nieuwe munten dat op de markt komt verminderd. Bij ongewijzigde of toenemende vraag kan deze vermindering van het aanbod leiden tot een prijsstijging, volgens het principe van vraag en aanbod. De analisten van de bank verwachten een stijging na deze gebeurtenis. Historische gegevens tonen namelijk aan dat de prijs van Bitcoin in het verleden is gestegen in de aanloop naar en na eerdere halving evenementen.

Goedkeuring Ethereum ETF

Volgens de analisten van de bank zijn de eerder benoemde katalysatoren al ingeprijsd. Echter, verwachten ze dat de geruchten omtrent een Ethereum Spot exchange traded fund (ETF) nog meer investeerders zullen trekken.

Het is afwachten of de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de verzoeken zal goedkeuren. De voorzitter van de overheidsinstantie, Gary Gensler, is over het algemeen erg terughoudend geweest met ETH. Verschillende experts zien een 50% dat de overheidsinstantie een dergelijke fonds goedgekeurd. De goedkeuring van een Ethereum ETF zou een grote hoeveelheid geld, net als we nu bij BTC zien, richting de cryptomunt kunnen stuwen met een grote positieve impact. Het is zeker iets om in de gaten te houden.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie