Cryptomarkt maakt sprong van $40 miljard binnen twee dagen, Bitcoin, Ether en Ripple boeken grote winsten

1

De markt voor cryptocurrencies heeft meer dan $40 miljard toegevoegd binnen een periode van 48 uur, waarbij de belangrijke digitale assets Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) winsten boekten van 5% tot 10%.

XRP, BCH, EOS en ADA presteren het best

Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS en Cardano (ADA) zijn de best presterende cryptocurrencies op 3 juli. Cardano noteerde stijging van 16% binnen een tijdsbestek van 24 uur, terwijl EOS haar waarde met 13% zag stijgen. Al deze currencies hebben de afgelopen weken bijzonder slecht gepresteerd ten opzichte van de Amerikaanse dollar (USD) en BTC.

De corrigerende rally van 2 juli, zou de trend kunnen vormen voor de eerste week van juli. De onvoorziene toename van het volume van BTC en ETH leidde ertoe dat de gehele markt voor cryptocurrency aantrok, waarbij de prijzen van zowel grote cryptocurrencies als kleinere tokens stegen.

bitcoin_ether_ripple_boeken_winst_crypto_markt_groei_40_miljard_dollar

Vanaf de vroege ochtend van 3 juli is het volume van BTC boven de $4,6 miljard gebleven en dat van ETH is gestabiliseerd rond de $1,7 miljard. Het volume van BCH en XRP is sinds vorige week bijna verdubbeld.

Bij eerdere, zelfs sterk corrigerende rally’s, waarschuwden analisten steeds dat vanwege het lage volume, ongeacht de optimistische momentum-indicatoren, oscillatoren en de voortschrijdende gemiddelden, de markt geen stevige basis kan vinden om in waarde te stijgen. Deze week zag de cryptomarkt een solide volumetoename en twee stabiele dagen in termen van waarde en volume, waardoor beleggers weer iets optimistischer zijn geworden over de vooruitzichten van de cryptocurrencies op de korte termijn.

Het volume van Tether (USDT) is ook aanzienlijk gedaald ten opzichte van het jaarlijkse maximum van $4,5 miljard op 1 juli, wat betekent dat meer beleggers crypto-to-crypto handelen in plaats van crypto-to-stablecoins, wat de afgelopen maand veel het geval was te midden van een sterke neerwaartse trend.

Kleine cryptocurrencies en tokens zullen waarschijnlijk de grootste begunstigden zijn van de recente stijging van volume en prijs in de komende dagen. Nu hebben tokens waaronder Aelf (ELF), Gifto (GTO), Aeternity (AE), Bluzelle (BLZ) en Ethos (BCX), 10% winst geboekt ten opzichte van BTC, dat zelf een prijsstijging van 5% registreerde.

Volumes komen terug

Het dagelijkse handelsvolume van de meeste cryptocurrencies is hersteld. Hoewel de volumes van kleine cryptocurrencies en tokens nog altijd substantieel laag zijn, zal een verandering in de trend de komende paar dagen resulteren in een toename in het volume van ook deze kleine cryptocurrencies en tokens.

Tijdens de recente herstelperiode lanceerde Coinbase, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange en brokerage, officieel haar eerste crypto custodianship, waarmee institutionele beleggers en grote beleggingsondernemingen een platform en kanaal hebben om te investeren in cryptocurrencies als Bitcoin, met robuuste infrastructuur en opslag.

Aangezien beleggingsondernemingen en detailhandelaren optimisme ontwikkelen ten aanzien van de nabije toekomst van de cryptomarkt, zullen de grote cryptocurrencies waarschijnlijk in waarde blijven stijgen. Toch moet men op de middellange termijn een ander kleine correctie niet buiten beschouwing laten, omdat er een mogelijkheid bestaat dat de cryptomarkt te snel omhoog gaat, op basis van de huidige trend.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws