Rico Engelbarts
03/07/2018 18:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:05

Cryptomarkt maakt sprong van $40 miljard binnen twee dagen, Bitcoin, Ether en Ripple boeken grote winsten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt voor cryptocurrencies heeft meer dan $40 miljard toegevoegd binnen een periode van 48 uur, waarbij de belangrijke digitale assets Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) winsten boekten van 5% tot 10%.

Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024

XRP, BCH, EOS en ADA presteren het best

Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS en Cardano (ADA) zijn de best presterende cryptocurrencies op 3 juli. Cardano noteerde stijging van 16% binnen een tijdsbestek van 24 uur, terwijl EOS haar waarde met 13% zag stijgen. Al deze currencies hebben de afgelopen weken bijzonder slecht gepresteerd ten opzichte van de Amerikaanse dollar (USD) en BTC.
De corrigerende rally van 2 juli, zou de trend kunnen vormen voor de eerste week van juli. De onvoorziene toename van het volume van BTC en ETH leidde ertoe dat de gehele markt voor cryptocurrency aantrok, waarbij de prijzen van zowel grote cryptocurrencies als kleinere tokens stegen.
bitcoin_ether_ripple_boeken_winst_crypto_markt_groei_40_miljard_dollar
Vanaf de vroege ochtend van 3 juli is het volume van BTC boven de $4,6 miljard gebleven en dat van ETH is gestabiliseerd rond de $1,7 miljard. Het volume van BCH en XRP is sinds vorige week bijna verdubbeld.
Bij eerdere, zelfs sterk corrigerende rally’s, waarschuwden analisten steeds dat vanwege het lage volume, ongeacht de optimistische momentum-indicatoren, oscillatoren en de voortschrijdende gemiddelden, de markt geen stevige basis kan vinden om in waarde te stijgen. Deze week zag de cryptomarkt een solide volumetoename en twee stabiele dagen in termen van waarde en volume, waardoor beleggers weer iets optimistischer zijn geworden over de vooruitzichten van de cryptocurrencies op de korte termijn.
Het volume van Tether (USDT) is ook aanzienlijk gedaald ten opzichte van het jaarlijkse maximum van $4,5 miljard op 1 juli, wat betekent dat meer beleggers crypto-to-crypto handelen in plaats van crypto-to-stablecoins, wat de afgelopen maand veel het geval was te midden van een sterke neerwaartse trend.
Kleine cryptocurrencies en tokens zullen waarschijnlijk de grootste begunstigden zijn van de recente stijging van volume en prijs in de komende dagen. Nu hebben tokens waaronder Aelf (ELF), Gifto (GTO), Aeternity (AE), Bluzelle (BLZ) en Ethos (BCX), 10% winst geboekt ten opzichte van BTC, dat zelf een prijsstijging van 5% registreerde.

Advertentie

Volumes komen terug

Het dagelijkse handelsvolume van de meeste cryptocurrencies is hersteld. Hoewel de volumes van kleine cryptocurrencies en tokens nog altijd substantieel laag zijn, zal een verandering in de trend de komende paar dagen resulteren in een toename in het volume van ook deze kleine cryptocurrencies en tokens.
Tijdens de recente herstelperiode lanceerde Coinbase, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange en brokerage, officieel haar eerste crypto custodianship, waarmee institutionele beleggers en grote beleggingsondernemingen een platform en kanaal hebben om te investeren in cryptocurrencies als Bitcoin, met robuuste infrastructuur en opslag.
Aangezien beleggingsondernemingen en detailhandelaren optimisme ontwikkelen ten aanzien van de nabije toekomst van de cryptomarkt, zullen de grote cryptocurrencies waarschijnlijk in waarde blijven stijgen. Toch moet men op de middellange termijn een ander kleine correctie niet buiten beschouwing laten, omdat er een mogelijkheid bestaat dat de cryptomarkt te snel omhoog gaat, op basis van de huidige trend.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie