“Coinbase Custody” gericht op institutionele beleggers “nu officieel open”

De grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange en -wallet Coinbase heeft aangekondigd dat haar custodian solution voor institutionele beleggers in crypto nu wordt gelanceerd, in een officiële blogpost op 2 juli.

Coinbase onthulde haar plannen voor de “Coinbase Custody”-onderneming aan het eind van 2017, waarbij het destijds zei dat ze wilden aanpakken wat volgens hen de grootste zorg onder institutionele beleggers is; veiligheid.

Wat betreft de post van gisteren heeft Coinbase de afgelopen zes jaar al voor meer dan $20 miljard aan crypto van klanten opgeslagen, maar het nieuwe custody-aanbod zal met name worden beveiligd via een onafhankelijke broker-dealer, Electronic Transaction Clearing (ETC) dat aan de regels van de Securities and Exchange Commission (SEC) voldoet, en lid is van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).

De stap richt zich dus expliciet op de zorgen van de instellingen om zich te moeten houden aan de voorwaarden van de Amerikaanse toezichthouder SEC en de FINRA van Wall Street.

De lancering gisteren betekent dat instellingen uit zowel de VS als Europa nu hun cryptocurrencies in beheer kunnen laten bij Coinbase Custody, dat op dit moment Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) ondersteunt. Coinbase zegt dat het van plan is meer cryptocurrencies toe te voegen, en tevens de service “tegen het einde van het jaar” aan Aziatische instellingen aan te bieden.

Het bedrijf zegt dat Coinbase Custody een reeks beveiligingsmaatregelen zal nemen, waaronder “on-chain scheiding van cryptocurrencies”, “offline, multisignature en geografisch gespreide transactie-beveiliging” en “robuuste controle en rapportage over cold storage”

Naast cold storage is het bedrijf, naar verluidt in afwachting van regelgevende kennisgevingen, van plan om “veilige, afgezonderde hot wallets” toe te voegen om de flexibiliteit te vergroten.

De post suggereert ook dat Coinbase van plan is om haar nieuwe institutionele klanten in staat te stellen “deel te nemen aan het crypto-ecosysteem door proof-of-stake en gedistribueerd bestuur”, hoewel verdere details van deze plannen niet worden gegeven.

Coinbase Custody is de eerste die een reeks nieuwe producten lanceert die in mei werden onthuld door Coinbase en waarvan gezegd is dat het $10 miljard aan institutioneel beleggingen zou kunnen ontgrendelen.

De exchange probeert in feite een volledig door de SEC gereguleerde broker-dealer te worden middels haar recente overname van een financiële dienstverlener en haar poging een federale bankvergunning te bemachtigen.

Halverwege juni opende Coinbase een indexfonds voor grootschalige, Amerikaanse “geaccrediteerde” beleggers, voor investeringen tussen de $250.000 en $20 miljoen.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.621,20 Kopen
1
Bitvavo
€26.145,20 Kopen
2
Litebit
€26.429,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
€26.446,10 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...