Rico Engelbarts
03/07/2018 14:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2018 14:36

"Coinbase Custody" gericht op institutionele beleggers "nu officieel open"

Nieuws
coinbase_custody_gericht_op_institutionele_beleggers_nu_officieel_open

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange en -wallet Coinbase heeft aangekondigd dat haar custodian solution voor institutionele beleggers in crypto nu wordt gelanceerd, in een officiële blogpost op 2 juli.
Coinbase onthulde haar plannen voor de “Coinbase Custody”-onderneming aan het eind van 2017, waarbij het destijds zei dat ze wilden aanpakken wat volgens hen de grootste zorg onder institutionele beleggers is; veiligheid.
Wat betreft de post van gisteren heeft Coinbase de afgelopen zes jaar al voor meer dan $20 miljard aan crypto van klanten opgeslagen, maar het nieuwe custody-aanbod zal met name worden beveiligd via een onafhankelijke broker-dealer, Electronic Transaction Clearing (ETC) dat aan de regels van de Securities and Exchange Commission (SEC) voldoet, en lid is van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).
De stap richt zich dus expliciet op de zorgen van de instellingen om zich te moeten houden aan de voorwaarden van de Amerikaanse toezichthouder SEC en de FINRA van Wall Street.
De lancering gisteren betekent dat instellingen uit zowel de VS als Europa nu hun cryptocurrencies in beheer kunnen laten bij Coinbase Custody, dat op dit moment Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) ondersteunt. Coinbase zegt dat het van plan is meer cryptocurrencies toe te voegen, en tevens de service “tegen het einde van het jaar” aan Aziatische instellingen aan te bieden.


Het bedrijf zegt dat Coinbase Custody een reeks beveiligingsmaatregelen zal nemen, waaronder “on-chain scheiding van cryptocurrencies”, “offline, multisignature en geografisch gespreide transactie-beveiliging” en “robuuste controle en rapportage over cold storage”
Naast cold storage is het bedrijf, naar verluidt in afwachting van regelgevende kennisgevingen, van plan om “veilige, afgezonderde hot wallets” toe te voegen om de flexibiliteit te vergroten.
De post suggereert ook dat Coinbase van plan is om haar nieuwe institutionele klanten in staat te stellen “deel te nemen aan het crypto-ecosysteem door proof-of-stake en gedistribueerd bestuur”, hoewel verdere details van deze plannen niet worden gegeven.
Coinbase Custody is de eerste die een reeks nieuwe producten lanceert die in mei werden onthuld door Coinbase en waarvan gezegd is dat het $10 miljard aan institutioneel beleggingen zou kunnen ontgrendelen.
De exchange probeert in feite een volledig door de SEC gereguleerde broker-dealer te worden middels haar recente overname van een financiële dienstverlener en haar poging een federale bankvergunning te bemachtigen.
Halverwege juni opende Coinbase een indexfonds voor grootschalige, Amerikaanse “geaccrediteerde” beleggers, voor investeringen tussen de $250.000 en $20 miljoen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie