Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2024 17:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 13:03

De anticipatie stijgt: Nog maar 28 dagen tot de Bitcoin halving

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-wallet-BTC

Foto: Shutterstock/Quinten Jacobs

Met nog slechts 28 dagen te gaan neemt de anticipatie binnen de cryptogemeenschap sterk toe vanwege een belangrijke mijlpaal die op het punt staat te gebeuren: de aanstaande halving van bitcoin (BTC). Dit unieke evenement, dat slechts elke vier jaar plaatsvindt, vermindert de hoeveelheid BTC die miners verdienen voor het valideren van transacties en het toevoegen van blokken aan de blockchain. Dit maakt bitcoin nog zeldzamer. Nu deze significante gebeurtenis nadert is het van cruciaal belang om de mogelijke effecten op de bitcoinprijs, het aanbod en de algehele cryptomarkt te onderzoeken, gezien de potentieel enorme impact.

Wil je zelf ervaren hoe je bitcoins kunt maken? Aan het einde van dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk kunt starten met het genereren van bitcoins.

Een essentiële mijlpaal voor bitcoin

De aanstaande halvering is een cruciaal moment die een directe invloed zal hebben op de beschikbaarheid van nieuwe bitcoins op de markt. In 28 april zal de beloning voor het minen van een blok halveren van 6.25 naar 3.125 bitcoins. Deze vermindering van nieuwe munten zou de prijs kunnen opdrijven, aangenomen dat de vraag gelijk blijft of stijgt. Uit het verleden blijkt dat de prijs van bitcoin vaak gigantisch stijgt rond de tijd van een halving, hoewel dit (helaas) geen zekere voorspelling voor de toekomst is.

De halving benadrukt de unieke schaarste van bitcoin in vergelijking met fiatvaluta zoals de dollar en euro, waar centrale banken in theorie onbeperkt geld kunnen bijdrukken. Met een maximale voorraad van 21 miljoen bitcoins voegt elke halvering een nieuw niveau van schaarste toe, wat bitcoin op lange termijn nog aantrekkelijker kan maken als een waardeopslag.

De waarde van BTC

Het unieke aan bitcoin is dus dat er een vooraf vastgestelde maximale hoeveelheid is, iets wat bij geen enkele andere activa het geval is. Gecombineerd met de steeds kleiner wordende nieuwe uitgifte, creëert dit een fascinerende situatie.

Experts en analisten speculeren over de mogelijke prijsimpact van de halvering in 2024, met voorspellingen die variëren van een conservatie $80.000 tot meer ambitieuze voorspellingen die ruim boven de $150.000 eindigen. Hoewel het effect op de koers moeilijk te voorspellen is, blijft het een feit dat investeerders en handelaren hun adem inhouden.

Wil je optimaal profiteren van deze gelegenheid? Overweeg dan om zelf bitcoin te gaan mijnen. Dankzij Rollman Mining in Nederland heb je geen uitgebreide voorafgaande kennis of een diepe portemonnee nodig om te starten. Rollman Mining maakt het mogelijk om vanuit huis bitcoin te mijnen. Bovendien biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie