Ivo Melchers Ivo Melchers
12/11/2023 09:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 19:45

De must-see Bitcoin films voor de feestdagen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De must-see Bitcoin films voor de feestdagen

Foto: r.classen/Shutterstock

Terwijl de dagen korter worden en de feestdagen naderen, is er geen betere tijd om te ontspannen met een film. Voor crypto-fanaten die een twist willen geven aan een traditionele kerstfilmavond hebben we de 3 beste Bitcoin (BTC) gerelateerde films op een rijtje gezet.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

The Rise and Rise of Bitcoin

‘The Rise and Rise of Bitcoin’ is de eerste op de lijst. De in 2014 gelanceerde documentaire vertelt, zoals de naam al doet vermoeden, over de opkomst en groei van Bitcoin. Het volgt het verhaal van Dan Mross, de broer van de regisseur, die geïntigreerd raakt door Bitcoin en zijn reis begint om een duidelijk beeld van de decentrale valuta te krijgen.

Het biedt een diepgaande kijk op de begindagen van Bitcoin en illustreert de rol van belangrijke personen zoals Gavin Andresen, een van de vroegste bijdragers aan het Bitcoin-ecosysteem die nauw samenwerkte met de nog altijd mysterieuze Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto.

Ook behandelt de film enkele van de belangrijkste gebeurtenissen en uitdagingen waarmee Bitcoin de jaren na zijn lancering werd geconfronteerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld regelgevingskwesties en de inbeslagname van de online illegale marktplaats Silk Road, waar bitcoin de enige geaccepteerde betaalmethode was.

Advertisement

Cryptopia – Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet’

Een andere documentaire dat de focus legt op Bitcoin is ‘Cryptopia – Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet’. De documentaire is in 2020 uitgebracht en verkent de opkomst van cryptocurrencies, met name Bitcoin, en hoe ze het traditionele financiële systeem hebben uitgedaagd.

Cryptopia kijkt echter naar een breder scala aan onderwerpen en biedt een meer educatieve en analytische benadering dan The Rise and Rise of Bitcoin. Het biedt een diepgaander begrip van zowel Bitcoin als de blockchain, onder andere door interviews met experts. De documentaire rijkt dus verder uit dan alleen de koning der cryptocurrencies en bespreekt ook onderwerpen als smart contracts, decentrale applicaties (dApps) en de algehele potentie van blockchain.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Trust Machine: The Story of Blockchain

De derde en laatste film is ‘Trust Machine: The Story of Blockchain’. Dit is een documentairefilm uit 2018 die zich volledig stort op blockchaintechnologie en de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving. Net als Cryptopia heeft deze documentaire een informatiever karakter dan The Rise and Rise of Bitcoin.

Het biedt een diepgaande kijk op blockchaintechnologie en de manieren waarop het de wereld kan veranderen. Het benadrukt het concept van vertrouwen en decentralisatie in de context van blockchain en illustreert hoe deze innovatieve technologie kan worden toegepast op verschillende sectoren en problemen. Voor degenen die meer willen weten over de ruggengraat van de crypto-industrie, biedt deze documentaire waardevolle inzichten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement