Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/04/2020 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2020 17:30

Deze analist verwacht stijging bitcoin (BTC) koers naar $9.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze analist verwacht stijging bitcoin (BTC) koers naar $9.000

Ondanks dat het niet erg goed gaat met de economie, weet bitcoin (BTC) goede resultaten te halen de afgelopen weken, en steeds nieuwe highs op de korte termijn neer te zetten. Bitcoin is vanaf de low van $3.700 alweer 80% gestegen naar een high van bijna $7.500.
Na de flashcrash een maand geleden voorspelden analisten zelfs dat de cryptocurrency markt zich klaar aan het maken was voor lagere lows dan $3.150 van december 2018. Nu alles weer hersteld is komen er toch positievere berichten naar buiten. Een analist voorspelt nu dat bitcoin naar $9.000 zou kunnen stijgen in aanloop naar de halving.
Crypto trader Galaxy stelt op basis van technische analyse dat de koers van bitcoin erg veel gelijkenissen kent als met de bewegingen van eind december en begin januari. Galaxy geeft aan dat hetzelfde patroon als de vorige keer aan het vormen is en als dit uitkomt zou bitcoin de $9.000 kunnen raken, ergens in het begin van mei. Dit zou dus een stijging van 35% betekenen.


Op basis van fundamentele analyse kan dit een logische volgende stap zijn. In de periode in aanloop naar de vorige twee halving events in 2012 en 2016 steeg de bitcoin koers namelijk ook flink. 
Toch zijn er een aantal analisten die de visie van Galaxy niet delen. Een daarvan is Avi Felman. Felman is een analist voor crypto-asset fund BlockTower. Hij zegt dat er twee tekenen zijn die een mogelijke ommekeer signaleren. Namelijk: “The Tom Demark Sequential” die een sell signaal geeft en het feit dat ethereum (ETH) moeite heeft met het doorbreken van de 3 daags 50 moving average en de 200 moving average.


De situatie is op dit moment echter niet overduidelijk bullish of bearish. Zo stelt weer een andere analist rustig af te wachten op duidelijkere signalen:


Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie