Shane Kuijpers
29/04/2021 12:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2021 12:38

Deze restaurantketen gaat bitcoin (BTC) als betaalmiddel accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze restaurantketen gaat bitcoin (BTC) als betaalmiddel accepteren

Een groot aantal restaurants van de Bubba Gump Shrimp Company-keten, onderdeel van moederbedrijf Landry’s, zal binnenkort bitcoin (BTC) als betaalmiddel gaan accepteren.

Naast Bubba Gump Shrimp zullen ook andere restaurants die onder de paraplu van Landry’s vallen, zoals Morton’s The Steakhouse en Mastro’s, bitcoin en andere cryptocurrencies gaan accepteren.

Dit moet allemaal in de komende 90 dagen gebeuren, zo gaf de voorzitter en CEO, Tilman Fertitta, gisteren aan tijdens een interview met CNBC. Volgens Fertitta is dit een stap in de juiste richting om crypto mainstream te maken. Wereldwijd zijn er al verschillende bedrijven in de horecabranche geweest die deze mening met Fertitta delen, zoals het Franse Just Eat vorig jaar.

“Het is verbazingwekkend hoe eenvoudig [een crypto] transactie is, en het is hier om te blijven. Het was onvermijdelijk dat dit ging gebeuren” aldus de CEO van Landry’s.

Bubba Gump Shrimp Company, vernoemd naar het bedrijf uit de Hollywood klassieker Forrest Gump, heeft zijn restaurants wereldwijd verspreid zitten op meer dan 30 locaties onder andere in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Japan. Tilman Fertitta is ook eigenaar van een dealer in luxe auto’s in Houston genaamd Post Oak Motor Cars. Dit bedrijf accepteert sinds 2018 al bitcoin.

Tegenwoordig zijn er steeds meer bekende voedselketens en restaurants die er voor openstaan om bitcoin te accepteren als betaalmiddel, maar de volatiliteit binnen de crypto wereld maakt het vooralsnog lastig om crypto echt als betrouwbaar ruilmiddel in te zetten. Het Duitse Room 77, het eerste restaurant ooit waar je met bitcoin kon betalen, heeft ondertussen haar deuren moeten sluiten. Naar alle waarschijnlijkheid is dit het gevolg van alle COVID-19 restricties in Duitsland.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie