Roy van Krieken Roy van Krieken
07/06/2021 16:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2021 16:32

Deze studenten liepen 13.000% aan bitcoin (BTC) winsten mis

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze studenten liepen 13.000% aan bitcoin (BTC) winsten mis

In 2014 vond er op het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een Amerikaanse vooraanstaande technische universiteit, een bijzonder evenement plaats. Het MIT Bitcoin Project zou destijds $500.000 aan bitcoins (BTC) weg geven aan studenten. Het project had als doel om innovatie van digitale valuta aan studenten te introduceren en om op het MIT een soort cryptocurrency ecosysteem te maken om het gebruik van digitale valuta te bestuderen.

Elke student kon na registratie $100 aan bitcoin ontvangen. Destijds was de waarde van bitcoin dusdanig dat $100 overeen kwam met 0.3BTC. Uiteindelijk zouden 3.100 studenten zich inschrijven voor het project en werd er voor $300.000 aan bitcoins uitgeven.

Omgerekend naar de huidige prijzen was dit een astronomische $33,8 miljoen.

Het wordt nog veel pijnlijker. Veel studenten gaven namelijk hun gratis gekregen bitcoins direct uit aan allerlei zaken. Veel studenten gebruikten de bitcoins om hun boodschappen te betalen of gingen er van uit eten in een sushibar. Midden april van dit jaar zou de 0.3 BTC die ontvangen werd door veel studenten een marktwaarde hebben van bijna $20.000. Dat waren dure boodschappen.

Uiteraard konden de studenten in 2014 niet in de toekomst kijken. Veel studenten zagen het project als een grap. Het werd niet bepaald serieus genomen door grote groepen studenten. Het is om deze reden dat door velen alles aan triviale bestedingen werd uitgegeven. Het was immers gratis geld. Echter, er was ook een behoorlijke hoeveelheid studenten die niet direct de bitcoins uitgaven.

Een professor aan de MIT die meehielp aan het project stelt dat 10% van de studenten binnen twee weken alles al had omgezet naar Amerikaanse dollars. 25% van de deelnemende studenten bezat geen bitcoins meer toen het project ten einde liep in 2017.

75% van de studenten was dus na 3 jaar nog steeds in het bezit van bitcoins. Als zij in 2021 nog altijd in het bezit waren van de gratis bitcoins dan zullen zij de universiteit voor het ludieke project waarschijnlijk hun hele leven dankbaar blijven. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie