Kevin Schijven Kevin Schijven
27/07/2021 06:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2021 06:18

Dit computerspel heeft gratis bitcoin (BTC) verstopt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit computerspel heeft gratis bitcoin (BTC) verstopt

Neil Collier uit California werkt momenteel aan een zogenaamde indie game en ter promotie van zijn nieuwe computerspel en van cryptocurrency, heeft hij een bitcoin (BTC) in het spel verstopt.

Het spel, genaamd “Who stole my beard?,” lanceert 2 augustus op het populaire PC platform Steam van Valve. De indie game wordt als volgt beschreven:

“Je baard is gestolen! Jij en je trouwe hond Leo moeten de mensen en plaatsen van Beardsville onderzoeken om de misdaad op te lossen. Ontdek samenzweringen, vind nieuwe baarden en vergeet niet boodschappen te doen in dit charmante stadje met baardelijke intriges.”

Het spel bevat 12 “stukjes papier” met elk een woord die samen de zogeheten seed phrase van een Electrum wallet bevatten. Een seed phrase is een soort wachtwoord bestaande uit een reeks willekeurige woorden.

De eerst persoon die het wachtwoord uitvindt krijgt toegang tot de wallet en daarmee de bitcoin. Het is echter onduidelijk of Collier een hele bitcoin in het spel heeft gestopt, momenteel $38.000 waard, of slechts een fractie. Op Reddit geeft de ontwikkelaar iets meer context:

“Ik ben ongeveer een jaar geleden geconverteerd naar Bitcoin en ik ben er dol op. Dus in het spel kun je 12 stukjes papier vinden met elk 1 woord erop… die samen de seed phrase vormen voor een Electrum wallet met echte Bitcoin erin voor de gelukkige eerste persoon om te openen. Alles om het bewustzijn van Bitcoin te vergroten (en mijn passieproject te promoten).”

Iemand vroeg de ontwikkelaar of het ook mogelijk is om met bitcoin het spel te kopen. Collier geeft toe dat hij daar helemaal niet aan dacht, maar dat nu alsnog mogelijk wil maken. Het is overigens niet de eerste keer dat iemand bitcoin verstopt heeft in een computerspel. In 2018 verstopte John Creasy van Hackernoon 0,004 BTC in het populaire spel “No Man’s Sky.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie