Kevin Schijven Kevin Schijven
09/09/2020 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2020 17:41

Dit grote bitcoin (BTC) mining-bedrijf behaalt enorme omzet ondanks prijsdaling en halving

Nieuws
Dit grote bitcoin (BTC) mining-bedrijf behaalt enorme omzet ondanks prijsdaling en halving

Argo Blockchain, een groot bitcoin-mining bedrijf uit Groot-Brittannië, heeft zijn halfjaarlijkse cijfers gedeeld in een persbericht gepubliceerd op 9 september.


Argo meldt dat het aantal geminede bitcoins (BTC) door het bedrijf in de eerste helft van 2020 met 545% is toegenomen van 306 BTC naar 1,669 BTC ten opzichte van de eerste helft van 2019. Tevens zijn de inkomsten in dezelfde periode met 280% gestegen van £2.93 miljoen naar £11.12 miljoen.
De groei komt door een toename in de productie. Argo kocht eind vorig jaar nog zo’n 10.000 Bitmain Antminers voor $10 miljoen. Het rendement is enigszins opvallend vanwege de “uitdagende handelsomstandigheden” dit jaar zoals de crash in maart en de halving van bitcoin.

We hebben een sterke groei gerealiseerd en tegelijkertijd met succes door uitdagende handelsomstandigheden geleid, waaronder de halving van Bitcoin-beloningen, tijdens de eerste helft van het jaar.

Met een van ’s werelds grootste en meest efficiënte mining-platforms die eigendom zijn van een beursgenoteerd bedrijf, is het bestuur van mening dat Argo goed gepositioneerd is om te profiteren van verbeterende marktomstandigheden en stijgende cryptocurrency-prijzen.

Aldus Peter Wall, de nieuwe CEO van het bedrijf sinds januari 2020. De derde halving van bitcoin vond onlangs in mei plaats. Tijdens een halving wordt de beloning die miners verdienen letterlijk gehalveerd en mensen vrezen dat dit gepaard gaat met miners die de markt uitstappen omdat het niet meer winstgevend is.
Vooralsnog lijkt daar geen sprake van te zijn. Integendeel juist heeft de hash rate van het bitcoin-netwerk, oftewel de rekenkracht, onlangs weer een nieuwe all-time high (ATH) bereikt.
Argo meldt overigens dat het in juni ook 750 Z11 Antminers heeft aangeschaft voor de mining van Zcash (ZEC). Het bedrijf heeft nu zo’n 18.000 machines draaien waarvan 1.750 het nieuwe Z11 model zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie