Kevin Schijven Kevin Schijven
09/09/2020 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2020 17:41

Dit grote bitcoin (BTC) mining-bedrijf behaalt enorme omzet ondanks prijsdaling en halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit grote bitcoin (BTC) mining-bedrijf behaalt enorme omzet ondanks prijsdaling en halving

Argo Blockchain, een groot bitcoin-mining bedrijf uit Groot-Brittannië, heeft zijn halfjaarlijkse cijfers gedeeld in een persbericht gepubliceerd op 9 september.


Argo meldt dat het aantal geminede bitcoins (BTC) door het bedrijf in de eerste helft van 2020 met 545% is toegenomen van 306 BTC naar 1,669 BTC ten opzichte van de eerste helft van 2019. Tevens zijn de inkomsten in dezelfde periode met 280% gestegen van £2.93 miljoen naar £11.12 miljoen.
De groei komt door een toename in de productie. Argo kocht eind vorig jaar nog zo’n 10.000 Bitmain Antminers voor $10 miljoen. Het rendement is enigszins opvallend vanwege de “uitdagende handelsomstandigheden” dit jaar zoals de crash in maart en de halving van bitcoin.

We hebben een sterke groei gerealiseerd en tegelijkertijd met succes door uitdagende handelsomstandigheden geleid, waaronder de halving van Bitcoin-beloningen, tijdens de eerste helft van het jaar.

Met een van ’s werelds grootste en meest efficiënte mining-platforms die eigendom zijn van een beursgenoteerd bedrijf, is het bestuur van mening dat Argo goed gepositioneerd is om te profiteren van verbeterende marktomstandigheden en stijgende cryptocurrency-prijzen.

Aldus Peter Wall, de nieuwe CEO van het bedrijf sinds januari 2020. De derde halving van bitcoin vond onlangs in mei plaats. Tijdens een halving wordt de beloning die miners verdienen letterlijk gehalveerd en mensen vrezen dat dit gepaard gaat met miners die de markt uitstappen omdat het niet meer winstgevend is.
Vooralsnog lijkt daar geen sprake van te zijn. Integendeel juist heeft de hash rate van het bitcoin-netwerk, oftewel de rekenkracht, onlangs weer een nieuwe all-time high (ATH) bereikt.
Argo meldt overigens dat het in juni ook 750 Z11 Antminers heeft aangeschaft voor de mining van Zcash (ZEC). Het bedrijf heeft nu zo’n 18.000 machines draaien waarvan 1.750 het nieuwe Z11 model zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie