Ivo Melchers Ivo Melchers
25/12/2022 20:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2022 20:00

Dit waren de meest memorabele crypto tweets van 2022

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: XanderSt / Shutterstock.com

2022 was een turbulent jaar op de crypto markt en zoals gewoonlijk was Twitter een broeinest voor crypto-gerelateerde gesprekken. De meest memorabele tweets zullen stuk voor stuk het archief in gaan en wederom besproken worden in dit artikel.

Volg jij Crypto Insiders al op Twitter?

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ondergang crypto-bedrijven

2022 zal vooral bekend staan als het jaar waarin een grote waslijst aan crypto-bedrijven ten onder zijn gegaan. Het begon allemaal met het fiasco rondom het Terra ecosysteem (LUNA). De algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) verloor zijn peg (koppeling) met de Amerikaanse dollar en trok hiermee ook de koers van LUNA mee omlaag. De paniek en angst op de markt nam toe en trok de koers van bitcoin en daarmee de gehele crypto markt flink omlaag.

Onderstaande reeks tweets van de oprichter Do Kwon kwamen enkele dagen na de verbazingwekkende ondergang en zal de geschiedenisboeken in gaan als de eerste van vele mislukkingen in 2022.

Na Terra werd het stokje namelijk onder andere doorgegeven aan crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC). Begin juli vroeg het namelijk zijn faillissement aan nadat het in de financiële problemen kwam na de crash van het Terra-ecosysteem. Eén van de oprichters, Zhu Su probeerde te midden van de financiële problemen zijn Twitter volgers gerust te stellen.

De meest recente ondergang van FTX kan natuurlijk niet achterblijven. Bij velen zal het nog vers in het geheugen zitten en het was dan ook een zeer memorabele gebeurtenis wat weinig mensen aan hadden zien komen.

Het US House Financial Services Committee had aangekondigd een hoorzitting te gaan houden om het fiasco rondom FTX te onderzoeken en Sam Bankman-Fried, ex-CEO van FTX, had in eerste instantie aangekondigd dat hij wellicht niet op zou komen dagen. Echter liet hij later weten dat hij bereid was om uitleg te geven over de teloorgang van zijn crypto exchange.

Advertentie

Dogecoin en Ethereum nieuws

Er waren ook een handjevol positieve gebeurtenissen in de afgelopen twaalf maanden, waaronder de lang geanticipeerde Ethereum (ETH) merge waar het netwerk over ging over van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, had een tweet de wereld in gestuurd op het moment dat een van de grootste blockchain transities in de geschiedenis van cryptocurrencies was afgerond.

Een andere opmerkelijke gebeurtenis was de Twitter overname van dogecoin-fan (DOGE) Elon Musk. In oktober was de aankoop voltooid en als reactie hierop steeg de koers van DOGE met maar liefst 170%. Musk liet middels een tweet met daarin ´´the bird is freed´´ weten dat hij het sociale mediaplatform had overgenomen. Investeerders anticipeerden op een mogelijke integratie van de populaire meme-coin op het platform, maar tot op heden blijft het bij pure speculatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie