Timo Bult Timo Bult
10/06/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 18:30

Dit zijn de 5 populairste crypto op Bitvavo

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit zijn de 5 populairste crypto op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Er zijn talloze cryptocurrencies op de markt, maar niet allemaal zijn ze even populair onder investeerders. De Nederlandse crypto exchange Bitvavo deelde vandaag een interessante tweet. Daarin valt namelijk te zien welke vijf cryptocurrencies de afgelopen 7 dagen het populairst waren op Bitvavo!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nummer 1 is geen verrassing: Bitcoin!

De afgelopen 7 dagen was de meest verhandelde crypto bitcoin (BTC). Geen enkele andere cryptocurrency werd vaker gekocht en verkocht dan de grootste cryptocurrency op de markt.

Cardano boven ethereum

Opvallend genoeg is de tweede grootste crypto op de markt, ethereum (ETH), niet de nummer 2 op dit lijstje. Cardano (ADA) eindigde namelijk op plek 2. ADA wordt ook wel een ‘Ethereum killer’ genoemd. Beide projecten dienen namelijk hetzelfde doel, al doen zij dit elk op een andere manier.

Cardano staat daarnaast een grote update te wachten. Met de Vasil hard fork eind deze maand zal het netwerk schaalbaarder en sneller moeten worden, zoals in een eerder Crypto Insiders Premium analyse te lezen. Wellicht dat traders in afwachting daarvan al hun move maken.

Terra (LUNA) eindigt in top 5

Plek 2 en 3 waren dus voor cardano en ethereum. Plek 3 is tevens een bekende naam; Terra (LUNA), de nieuwe versie welteverstaan. LUNA kwam de afgelopen weken groots in het nieuws na zijn instorting.

Na de lancering van het nieuwe netwerk en de daarbij behorende crypto, werd LUNA 2.0 even een populaire crypto om te verhandelen. Echter blijkt nu dat het toch geen geweldige investering was, althans tot nu toe. Zo kelderde LUNA al 77% sinds zijn lancering twee weken geleden.

Ripple (XRP) sluit het rijtje af

En ook ripple (XRP) is blijkbaar nog altijd zeer populair onder crypto investeerders. XRP eindigde namelijk op de 5e plek van meest verhandelde cryptocurrencies de afgelopen week.

Centraal bij XRP staat op dit moment natuurlijk de rechtszaak waarvan het ’t onderwerp is. Dat weerhoudt het onderliggende bedrijf Ripple er echter niet van om te blijven groeien. Onlangs stelde de CEO namelijk dat het overweegt andere bedrijven te kopen om verder te kunnen groeien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie