Roy van Krieken Roy van Krieken
08/06/2022 12:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2022 12:16

LUNA 2.0 koers keldert met 77% in twee weken na airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LUNA 2.0 koers keldert met 77% in twee weken na airdrop

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Ondertussen is de herboren versie van Terra (LUNA) al een paar weken in de lucht, maar volledig vlekkeloos ging de lancering van Terra 2.0 niet. Twee weken na de LUNA airdrop van nieuwe tokens staat de koers van de nieuwe LUNA token met maar liefst 77% onder water. Van een echte heropleving kunnen we dus eigenlijk niet echt spreken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wederom een Terra debacle

Op het moment van schrijven wordt LUNA verhandeld tegen een prijs van $3,49. Dat is meer dan 70% lager dan de initiële prijs van LUNA vlak na de airdrop, die onder andere werd ondersteund door de Nederlandse exchange Bitvavo. Hoewel de staat van de algehele crypto markt natuurlijk een rol heeft gespeeld bij het ten onder gaan van LUNA, kan er gesteld worden dat er simpelweg geen enkel vertrouwen meer is in het Terra project, en al helemaal niet in de oprichter van het netwerk, Do Kwon.

De lancering verliep alles behalve soepel, met projecten die als aasgieren met elkaar bediscussiëren welke projecten recht hebben op deze noodfinanciering. Tot overmaat van ramp blijkt uit gelekte chatberichten dat Terra oprichter Do Kwon niet vies is van een grapje ten tijde van de ineenstorting waar miljarden dollars van investeerders verloren gingen. Al deze zaken zorgen ervoor dat het vertrouwen in Terra historisch laag is.

Terra-oprichter Do Kwon

Vooral speculaties over mogelijke leugens van Do Kwon en Terraform Labs hadden de laatste tijd een grote invloed. Op Twitter deelde gebruiker FatMan, naar eigen zeggen een Terra insider, geruchten over het handelen van Do Kwon en Terraform Labs en de beschuldigingen van FatMan zijn niet mals.

Zo zou er meermaals zijn gesteld door Do Kwon dat het nieuwe Terra netwerk volledig in handen zou komen van de gemeenschap. Terraform Labs zou geen enkele LUNA token bezitten. FatMan geeft aan dat dit leugens zijn en dat TerraForm Labs zeker 42 miljoen LUNA tokens bezit met een marktwaarde van $200 miljoen.

Hoewel het slechts geruchten zijn, en we niet met zekerheid kunnen stellen dat het niet simpelweg om FUD gaat, hebben investeerders op grote schaal al het hazenpad genomen. Dit zorgde er natuurlijk voor dat de koers van het nieuwe LUNA, net als het oude LUNA, volledig onderuit ging.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie