Timo Bult Timo Bult
04/07/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2021 18:04

Dogecoin (DOGE) prijs stijgt niet na Musk tweet, maar deze altcoin wel! En meer nieuws van deze week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) prijs stijgt niet na Musk tweet, maar deze altcoin wel En meer nieuws van deze week

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De week zit er weer op en dus kunnen we weer het een en ander op een rijtje zetten. Wat heeft de bitcoin (BTC) koers gedaan en hoe heeft de paniek omtrent China zich ontwikkeld? Je leest het in dit weekoverzicht.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers test weerstand maar wordt afgewezen

Kijkend naar de dagelijkse bitcoin grafiek zien we dat afgelopen maandag de weerstand bij $35.000 voor de tweede keer werd getest. Een dag later leek het er even op dat we deze keer wel uit zouden breken. Maar de middellijn van de Bollinger Bands gooide roet in het eten. De rest van de week zagen we bitcoin vervolgens weer onder de $35.000 zakken om de afgelopen paar dagen weer terug te klimmen.

Op het moment van schrijven is te zien dat bitcoin het nog maar eens probeert om deze middellijn te breken. Met de koers er nu boven lijken de bulls goed op weg. Bij een succesvolle doorbraak komt al gauw de 50-dagen Moving average (MA) bij $36.600 in zicht. Een doorbraak door deze weerstandszone zou wel eens een bullishe week kunnen veroorzaken!

Advertentie

Hash rate naar dieptepunt, grootste difficulty adjustment ooit

Het onderwerp van gesprek was, net als de afgelopen weken, het harde optreden van China tegen bitcoin miners. Dit zorgde ervoor dat de rekenkracht van het netwerk hard onderuit ging en zelfs een jaarlijks dieptepunt bereikte. Inmiddels is de hash rate nog een stukje verder afgegleden. De hash rate was sinds 2019 niet meer zo laag.

Het netwerk maakte door deze enorme correctie tevens de grootste difficulty adjustment ooit mee. In deze column lees je wat dit inhoudt en wat de mogelijke effecten kunnen gaan zijn. Een van die effecten zagen we deze week al. Grote miners pakken namelijk hun kans!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin (DOGE) weet niet te profiteren van Elon Musk tweet, deze altcoin wel

Vaak zagen we de dogecoin (DOGE) prijs hard stijgen zodra Elon Musk, Tesla CEO, een suggestieve tweet de wereld instuurde. Ook deze week was het weer raak. Helaas voor de DOGE bezitters was het feest dit keer minder spectaculair. Dogecoin steeg namelijk nauwelijks. Opvallend genoeg wist deze altcoin juist wel flink te profiteren, al was dat waarschijnlijk onbedoeld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie