Erik Juffermans Erik Juffermans
23/02/2024 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 15:00

Donald Trump noemt Bitcoin ‘interessant’, met belangrijke kanttekening

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Donald Trump noemt Bitcoin 'interessant', met belangrijke kanttekening

Foto: Christopher Halloran/Shutterstock

In een interview met FOX News werd Donald Trump gevraagd naar bitcoin (BTC). De interviewer vroeg de republikeinse presidentskandidaat of het omarmen van bitcoin een logische stap zou zijn. Opvallend genoeg lijkt Trump de opkomst van bitcoin te erkennen en zegt te kunnen leven met bitcoin als onderdeel van het financiële systeem. Maar er is een alternatief voor bitcoin dat Trump duidelijk de voorkeur geeft.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Steunt Trump bitcoin?

Trump suggereert dat bitcoin niet meer weg te denken is uit de huidige wereld. Wel meent hij dat een zekere vorm van regulatie nodig is. 

“Bitcoin begint een eigen leven te leiden, maar er moet waarschijnlijk wel een soort regulatie komen. Steeds meer mensen omarmen het en het is zeker interessant. Ik kan er dus mee leven maar ik ben altijd voorstander geweest van één hele sterke valuta en dat is de dollar.”

Aldus Donald Trump die dus voorzichtig zijn steun uit lijkt te spreken voor bitcoin. Wel lijkt hij met de uitspraak van twee walletjes te eten. Zo spreekt hij zijn steun uit voor de opkomst van bitcoin maar noemt hij de Amerikaanse dollar als superieure vorm van geld.

Politiek spelletje van Trump?

Dit is uiteraard een sterk staaltje politiek waarbij hij beide kanten van het spectrum tevreden stelt. In de race voor het presidentschap is het uiteraard van groot belang om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Met dergelijke uitspraken paait hij een groot scala aan potentiële stemmers. 

Over de oprechtheid van zijn uitspraak valt dus niet veel te zeggen, en of hij daden bij deze woorden zal voegen mocht hij president worden is onzeker. Wel is het een duidelijk contrast met de huidige Biden administratie. Volgens een recente studie wordt president Biden namelijk geclassificeerd als overwegend anti-crypto.

Trump speelt slim in op huidige ontwikkelingen. Hij weet ook dat hij veel stemmen zou verliezen als hij de aanval op crypto zou openen. Zijn huidige standpunt verschilt overigens significant van zijn standpunt enkele jaren geleden. In 2019 noemde hij bitcoin en crypto nog “zeer volatiel en gebakken lucht”.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie