Erik Juffermans Erik Juffermans
23/02/2024 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 15:00

Donald Trump noemt Bitcoin ‘interessant’, met belangrijke kanttekening

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Donald Trump noemt Bitcoin 'interessant', met belangrijke kanttekening

Foto: Christopher Halloran/Shutterstock

In een interview met FOX News werd Donald Trump gevraagd naar bitcoin (BTC). De interviewer vroeg de republikeinse presidentskandidaat of het omarmen van bitcoin een logische stap zou zijn. Opvallend genoeg lijkt Trump de opkomst van bitcoin te erkennen en zegt te kunnen leven met bitcoin als onderdeel van het financiële systeem. Maar er is een alternatief voor bitcoin dat Trump duidelijk de voorkeur geeft.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Steunt Trump bitcoin?

Trump suggereert dat bitcoin niet meer weg te denken is uit de huidige wereld. Wel meent hij dat een zekere vorm van regulatie nodig is. 

“Bitcoin begint een eigen leven te leiden, maar er moet waarschijnlijk wel een soort regulatie komen. Steeds meer mensen omarmen het en het is zeker interessant. Ik kan er dus mee leven maar ik ben altijd voorstander geweest van één hele sterke valuta en dat is de dollar.”

Aldus Donald Trump die dus voorzichtig zijn steun uit lijkt te spreken voor bitcoin. Wel lijkt hij met de uitspraak van twee walletjes te eten. Zo spreekt hij zijn steun uit voor de opkomst van bitcoin maar noemt hij de Amerikaanse dollar als superieure vorm van geld.

Politiek spelletje van Trump?

Dit is uiteraard een sterk staaltje politiek waarbij hij beide kanten van het spectrum tevreden stelt. In de race voor het presidentschap is het uiteraard van groot belang om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Met dergelijke uitspraken paait hij een groot scala aan potentiële stemmers. 

Over de oprechtheid van zijn uitspraak valt dus niet veel te zeggen, en of hij daden bij deze woorden zal voegen mocht hij president worden is onzeker. Wel is het een duidelijk contrast met de huidige Biden administratie. Volgens een recente studie wordt president Biden namelijk geclassificeerd als overwegend anti-crypto.

Trump speelt slim in op huidige ontwikkelingen. Hij weet ook dat hij veel stemmen zou verliezen als hij de aanval op crypto zou openen. Zijn huidige standpunt verschilt overigens significant van zijn standpunt enkele jaren geleden. In 2019 noemde hij bitcoin en crypto nog “zeer volatiel en gebakken lucht”.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie