Roy van Krieken Roy van Krieken
15/04/2024 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2024 16:55

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin kan positief zijn voor klimaat, stelt KPMG

Foto: Nando Machado / Shutterstock.com

Na een turbulent jaar en een flinke bearmarket lijkt het sentiment positief te zijn onder 2.400 investeerders uit de Duitse regio, meldt ‘big five’- consultancybureau KPMG in een onderzoek.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De belangrijkste punten uit het KPMG onderzoek

De interesse voor crypto op dit moment is hoog, meldt het onderzoek van KPMG en BTC-ECHO, het grootste Duitse medium voor digitale assets. Ongeveer 2.400 private crypto investeerders uit de DACH regio zijn ondervraagd.

Uit het onderzoek komen een aantal belangrijke zaken naar voren: ongeveer de helft van de investeerders investeert meer dan 20% van hun totale investeringskapitaal in digitale assets.
Een op de drie investeerders voelt zich veilig bij de investeringen en het merendeel investeert in bitcoin (BTC) 91% en ethereum (ETH) 78%, wat uiteraard geen verrassing is.

Daarnaast komt naar voren dat zij over het algemeen het korte tot middellange investeringen zijn van ongeveer 3-5 jaar, wat overeenkomt met een bitcoincyclus van 4 jaar. Ook ziet KPMG dat investeerders voorzichtiger worden en meer onderzoek doen voordat zij in de markt stappen en hun kapitaal inzetten. Deze trend is vooral zichtbaar door het aantal mensen dat zich aanmeldt bij handelsplatformen maar uiteindelijk er geen gebruik van maakt.

“Uit ons onderzoek blijkt dat digitale assets steeds belangrijker worden. […] Alhoewel het afgelopen jaar heeft laten zien dat het sentiment in de sector volatiel is, zijn beleggers momenteel optimistisch over de toekomst,” volgens Bernd Oppold, partner bij KPMG Financial Services. 

Advertentie

Waar letten crypto-investeerders op?

Investeerders vinden betrouwbaarheid en veiligheid een belangrijk onderwerp als het aankomt op hun kapitaal in te zetten in de markt, ongeveer 82% geeft dit aan in het onderzoek. Ook de opties voor storten en opnemen is belangrijk volgens 65% van de ondervraagden. De transactiekosten worden ook meegenomen in hun beslissing, zo’n 62%.

Terwijl ongeveer een derde van de ondervraagden zijn investering “relatief veilig” beschouwt, komen er wel zaken naar voren zoals; marktmanipulatie, regelgeving, oplichting en fraude als de hoofdzaken van het risicomanagement omtrent investeringen.

Bitcoin en Ethereum nog steeds het populairst onder investeerders

Duidelijk is nog steeds dat investeerders bitcoin (91%) en ethereum (78%) als belangrijkste spelers zien in dit onderzoek. Toch wekt solana (SOL) ook interesse met zo’n (9% toename) ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie