Nick de Jong Nick de Jong
05/07/2024 17:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2024 11:34

Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

Een opvallende kreet van een parlementslid in Duitsland. Het land zou een betere keuze maken, wanneer het de in bezit zijnde bitcoins (BTC) niet zo gehaast zou verkopen. De digitale munten zouden beter gebruikt worden om het land te beschermen tegen slechte economische factoren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin verkoop moet stoppen

Joana Cotar is lid van het Duitse parlement en bekend bitcoin activist. Volgens haar moet het land stoppen met de snelle verkoop van alle bitcoins die zij in bezit hebben. De werkwijze zou volgens Cotar gevoelig en niet productief zijn.

Het land zou er beter aan doen om de bitcoins te behouden als een soort bescherming tegen deflatie van het vermogen van het land en mogelijk economische factoren die de financiën van het land kunnen schaden. Het zou daarnaast ook de onafhankelijkheid van het land verder versterken.

Advertentie

Crypto juist omarmen

Op 4 juli deelde de politicus in een brief aan de Duitse overheid haar zorgen. Zo riep zij de overheid op om te stoppen met het verkopen van de bitcoins. De gevolgen ervan zouden zelfs contraproductief zijn. Terwijl landen als de Verenigde Staten al discussiëren over cryptocurrencies als een reserve valuta, kiest Duitsland ervoor om haar bitcoins te verkopen. De betrokken ministers werden in dezelfde brief ook uitgenodigd voor een speciaal evenement waar men uitleg geeft over de strategieën van overheden met bitcoins.

Cotar stelt voor juist een bitcoin strategie te ontwikkelen voor Duitsland. Een strategie die een duidelijk standpunt verwoordt over onder andere bitcoin als nationale reserves, bitcoin bonds en een kader voor de regulering ervan. Door de munt te omarmen zou het de ontwikkeling ervan versterken en toptalenten uit de cryptowereld naar het land toe trekken.

Bitcoin profiteert van ‘Trump-effect’ & analisten voorspellen $150.000
Bitcoin profiteert van 'Trump-effect' & analisten voorspellen $150.000

Mogelijk koper voor Duitse bitcoins

De Duitse overheid is al langere tijd druk bezig met het verplaatsen en verkopen van de grootste cryptomunt. Volgens blockchain analyse bedrijf Arkham Intelligence hebben zij In totaal al 7.583 BTC verkocht met een totale waarde van bijna 435 miljoen dollar.

De laatste verkoop vond op 4 juli plaats en was verdeeld over meerdere crypto exchanges, waaronder Coinbase, Kraken en Bitstamp. Op die dag werd er voor maar liefst 172 miljoen dollar aan bitcoins verkocht.

Op dit moment heeft de Duitse overheid nog geen uitspraken gedaan over de resterende bitcoins en wat het daarmee zal doen. Wel ligt er een aanbod van de oprichter van Tron, Justin Sun. Hij zou de bitcoins willen kopen van het land, om zo de impact op de markt te minimaliseren.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie