Roy van Krieken Roy van Krieken
22/10/2023 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2023 16:44

Echtgenoot stomverbaasd: vrouw en bitcoin miljoenen spoorloos

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
politie-onecoin-scam-ingatova

Foto: Shutterstock/ChiccoDodiFC

Ruja Ignatova, beter bekend als de ‘Cryptoqueen’, was ooit het gezicht van een van de grootste crypto scams in de geschiedenis. Maar jaren geleden verdween zij plotseling van de radar, terwijl haar echtgenoot, Bjorn Strehl, achterbleef. Hij raakte verwikkeld in een web van vragen en speculatie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De Relatie tussen Ruja en Bjorn: Van rijkdom naar opsporing

Ruja Ignatova was de drijvende kracht achter OneCoin, het piramidespel dat zich voordeed als een legitieme cryptocurrency en alternatief voor bitcoin (BTC). Uiteindelijk zou deze scam voor maar liefst $4 miljard aan tegoeden van klanten hebben gestolen. Het beloofde zijn investeerders gouden bergen, en miljoenen mensen over de hele wereld werden gelokt door de charismatische presentaties en beloftes van onder meer Ignatova. Maar terwijl zij zich in de kijker speelde als de oprichtster van de munt, bleef haar echtgenoot Bjorn Strehl lange tijd nietsvermoedend.

Dat veranderde echter toen Ruja in 2017 plotseling verdween. Hoewel ze voor het laatst werd gezien in Athene, zijn er sindsdien talloze geruchten over haar verblijfplaats, variërend van Dubai tot Thailand. In deze periode van onzekerheid en speculatie kwam ook haar man Strehl onder de loep te liggen. Volgens recente rapporten van CNN zijn er invallen gedaan in zijn bezittingen in Frankfurt en andere steden. Het is duidelijk dat Europese autoriteiten de druk opvoeren, niet alleen op Ignatova maar ook op haar naaste familie en connecties. Ignatova staat zefls op de most wanted lijst van de Amerikaanse FBI.

Het is intrigerend om te overwegen wat de dynamiek tussen het koppel kan zijn geweest tijdens de hoogtijdagen van OneCoin. Was Strehl zich volledig bewust van de omvang van de zwendel? Heeft hij een actieve rol gespeeld in het bedrijf, of werd hij meegesleept in de nasleep van Ruja’s verdwijning?

Advertentie

Het Einde van het OneCoin tijdperk

Toch, te midden van alle berichtgeving en analyse rondom OneCoin, blijft het verhaal van Ruja en Bjorn een van de meest intrigerende aspecten. Hun relatie, vervlochten met een van de grootste cryptozwendels ooit, zal ongetwijfeld blijven fascineren en vragen oproepen. Wat heeft hen samengebracht, en wat heeft hen wellicht uit elkaar gedreven? En misschien wel het allerbelangrijkste, waar zijn de crypto miljoenen gebleven? Wellicht dat we nooit antwoord gaan krijgen op deze vragen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie