Kevin Schijven Kevin Schijven
29/07/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2021 14:15

Elon Musk moet zijn energie steken in onderwijzen over bitcoin, niet de spot drijven, zegt Ethereum medeoprichter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk moet zijn energie steken in onderwijzen over bitcoin, niet de spot drijven, zegt Ethereum medeoprichter

Anthony Di Iorio, medeoprichter van Ethereum (ETH) en CEO van Decentral, sprak onlangs over de pogingen van overheden om de cryptocurrency markt te reguleren in een interview met BNN Bloomberg, gepubliceerd op 28 juli:

Volgens Di Iorio ligt regulering van de crypto markt erg gevoelig en kan het twee kanten opgaan. Volgens hem is de taak van toezichthouders om de juiste evenwicht te vinden omtrent de regelgeving voor crypto als bitcoin (BTC):

 “Het mes snijdt aan twee kanten. Treden we op tegen cryptocurrencies door wat we zien? Maar als we dat doen, dan bestaat de potentie dat we banen verliezen en geen leiderschap hebben in deze sector.”

Volgens Di Ioro is crypto “een beweging die niet zal stoppen.” De oprichter is van mening dat de enige manier om correct de markt te reguleren is als toezichthouders en overheden nauw samenwerken met industrieleiders en entrepreneurs:

“Het verschilt van land tot land, maar degenen die crypto begrijpen en weten waar het heen gaat, zullen degenen zijn die hier beter uit komen. De landen die daarachter komen, zijn degenen die hun economieën gaan verbeteren en meer banen creëren.”

Ten slotte haalt hij uit naar Tesla CEO Elon Musk. Di Ioro benadrukt dat onderwijs van groot belang is in crypto en dat dit de taak is van zeer invloedrijke mensen als Musk:

“Een aantal mensen heeft potentieel het vermogen om enorme hoeveelheden verandering te creëren. Ik zou heel graag willen dat hun energie gericht is op het onderwijzen van mensen, en niet de draak steken met iets dat zo belangrijk is.”

Di Ioro kondigde vorige week aan dat hij zelf uit de crypto markt stapt. Hij noemde zijn persoonlijke veiligheid als hoofdzakelijke reden op. Naar schatting ligt zijn vermogen op meer dan $1 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie