Tim Kamp Tim Kamp
11/01/2024 13:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 11:58

Elon Musk wil bitcoin op Mars gaan gebruiken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
mars-bitcoin-BTC-elon-musk

Foto: Shutterstock/Frame Stock Footage

De rijkste man op aarde, Elon Musk, heeft opnieuw de aandacht getrokken met zijn gedurfde plannen voor de toekomst van de mensheid op Mars. De rijkste man op aarde wilt met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX bitcoin naar planeet Mars brengen. Dat laat hij weten in een gesprek met Cathie Wood over de goedgekeurde Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin-betalingen op Mars

De link tussen de Mars en crypto lijkt misschien vergezocht, maar Musk heeft eerder zijn steun betuigd aan bitcoin. Tesla, het elektrische autobedrijf van Musk, heeft in februari 2021 aangekondigd dat het bedrijf bitcoin (BTC) had gekocht ter waarde van $1,5 miljard als een investering om zijn kasreserve te diversifiëren. Tesla onthulde ook plannen om bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor zijn elektrische voertuigen.

Na de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF ging Musk naar ‘zijn’ X (voorheen Twitter) om in gesprek te gaan met Cathie Wood. Wood, CEO van ARK Invest, is één van de 11 vermogensbeheerders wiens Bitcoin ETF is goedgekeurd. In een Space (discussiegroep) op X met de titel ‘ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) Approved’ gingen de twee onder andere in gesprek over de Bitcoin ETF en Mars.

In eerste instantie wees Musk het gebruik van bitcoin als valuta op Mars af, omdat de vereiste tijd voor het verwerken van transacties aanzienlijk lang is. “Het zou logisch zijn om op Mars een vorm van cryptocurrency te gebruiken; je zou bitcoin niet kunnen gebruiken omdat de afstemming te lang duurt.”

Advertentie

Lokaal bitcoin-netwerk in de ruimte

Na een interessante discussie met Cathie Wood was Elon Musk echter overtuigd. Zijn mening draaide en Musk wees op het aantal lichtminuten dat Mars van de zon verwijderd is. Zo is dat aantal bij de aarde 8 minuten, terwijl dat bij Mars ongeveer 12 minuten is. Dat zou het mogelijk toch haalbaar maken, aldus Musk:

“Het is wellicht mogelijk om bitcoin in zekere mate te gebruiken, maar het zou moeilijk zijn om het veel te gebruiken op Mars,” verklaart hij. Daarbij wijst hij op de potentiële behoefte aan een lokaal netwerk op de planeet: “Mars kan ongeveer twintig lichtminuten verderop zijn. Dus, het is niet eenvoudig; er zou een lokaal systeem op Mars moeten zijn”, sluit Musk af.

Adam Back, CEO van blockchain-technologiebedrijf Blockstream, heeft daar een optimistischere blik op. Zo is hij ervan overtuigt dat het gebruik van bitcoin op Mars makkelijk haalbaar moet zijn. Het Lightning Netwerk zou hier hulp bij kunnen bieden. “12-22 lichtminuten zijn geen probleem met blokken van 10 minuten”, zo laat hij weten in een X-post, als reactie op de opmerkingen van Musk.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie