Tim Kamp Tim Kamp
11/01/2024 13:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 11:58

Elon Musk wil bitcoin op Mars gaan gebruiken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
mars-bitcoin-BTC-elon-musk

Foto: Shutterstock/Frame Stock Footage

De rijkste man op aarde, Elon Musk, heeft opnieuw de aandacht getrokken met zijn gedurfde plannen voor de toekomst van de mensheid op Mars. De rijkste man op aarde wilt met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX bitcoin naar planeet Mars brengen. Dat laat hij weten in een gesprek met Cathie Wood over de goedgekeurde Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Bitcoin event met Trump krijgt mogelijk bezoek van Elon Musk
Bitcoin event met Trump krijgt mogelijk bezoek van Elon Musk

Bitcoin-betalingen op Mars

De link tussen de Mars en crypto lijkt misschien vergezocht, maar Musk heeft eerder zijn steun betuigd aan bitcoin. Tesla, het elektrische autobedrijf van Musk, heeft in februari 2021 aangekondigd dat het bedrijf bitcoin (BTC) had gekocht ter waarde van $1,5 miljard als een investering om zijn kasreserve te diversifiëren. Tesla onthulde ook plannen om bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor zijn elektrische voertuigen.

Na de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF ging Musk naar ‘zijn’ X (voorheen Twitter) om in gesprek te gaan met Cathie Wood. Wood, CEO van ARK Invest, is één van de 11 vermogensbeheerders wiens Bitcoin ETF is goedgekeurd. In een Space (discussiegroep) op X met de titel ‘ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) Approved’ gingen de twee onder andere in gesprek over de Bitcoin ETF en Mars.

In eerste instantie wees Musk het gebruik van bitcoin als valuta op Mars af, omdat de vereiste tijd voor het verwerken van transacties aanzienlijk lang is. “Het zou logisch zijn om op Mars een vorm van cryptocurrency te gebruiken; je zou bitcoin niet kunnen gebruiken omdat de afstemming te lang duurt.”

Advertentie

Lokaal bitcoin-netwerk in de ruimte

Na een interessante discussie met Cathie Wood was Elon Musk echter overtuigd. Zijn mening draaide en Musk wees op het aantal lichtminuten dat Mars van de zon verwijderd is. Zo is dat aantal bij de aarde 8 minuten, terwijl dat bij Mars ongeveer 12 minuten is. Dat zou het mogelijk toch haalbaar maken, aldus Musk:

“Het is wellicht mogelijk om bitcoin in zekere mate te gebruiken, maar het zou moeilijk zijn om het veel te gebruiken op Mars,” verklaart hij. Daarbij wijst hij op de potentiële behoefte aan een lokaal netwerk op de planeet: “Mars kan ongeveer twintig lichtminuten verderop zijn. Dus, het is niet eenvoudig; er zou een lokaal systeem op Mars moeten zijn”, sluit Musk af.

Adam Back, CEO van blockchain-technologiebedrijf Blockstream, heeft daar een optimistischere blik op. Zo is hij ervan overtuigt dat het gebruik van bitcoin op Mars makkelijk haalbaar moet zijn. Het Lightning Netwerk zou hier hulp bij kunnen bieden. “12-22 lichtminuten zijn geen probleem met blokken van 10 minuten”, zo laat hij weten in een X-post, als reactie op de opmerkingen van Musk.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie