Timo Bult Timo Bult
20/12/2020 07:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2020 07:34

Enorm investeringsbedrijf verkoopt deel goud, koopt bitcoin (BTC) ervoor terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Enorm investeringsbedrijf verkoopt deel goud, koopt bitcoin (BTC) ervoor terug

De stelling dat bitcoin (BTC) een goed alternatief of aanvulling is voor een investering in goud werd de afgelopen tijd steeds sterker onderbouwd. Grote bedrijven die op zoek zijn naar een middel om zich in te dammen tegen de dreigende inflatie stoppen een klein percentage van hun portfolio nu ook in bitcoin. Ook Jefferies, een investeringsbedrijf met ongeveer $50 miljard onder beheer, alloceert nu een klein percentage aan bitcoin.
In een notitie aan investeerders schrijft hoofd strategist bij Jefferies, Christopher Wood, dat het bedrijf een klein hapje uit zijn goudstaven bezit neemt om dit in bitcoin te stoppen. 50% van zijn US dollar pensioenfondsen bestonden eerder nog uit goud, dit wordt teruggeschroefd tot 45%:

“Het gewicht van 50 procent in fysiek ongemunt goud in de portefeuille zal voor het eerst in jaren met vijf procentpunten worden verminderd met het geld dat in Bitcoin wordt geïnvesteerd.”

Maar dat is nog niet alles. De intentie is namelijk om de positie in bitcoin te vergroten mocht er een correctie plaats gaan vinden:

“Als er een grote correctie is van bitcoin vanaf het huidige niveau, na de historische uitbraak boven het $20.000-niveau, is het de bedoeling om deze positie uit te breiden.”

Op dit moment bestaan de long-only pensioenfondsen van Wood voor 45% uit goud, 30% uit Aziatische aandelen (exclusief Japan), 20% uit unhedged goudmijnaandelen en dus 5% bitcoin.
Ondertussen blijven ook andere investeerders gewoon door gaan met bitcoin kopen. Grayscale maakte onlangs bekend zijn fondsen met meer dan $15 miljard in drie dagen tijd zijn gegroeid. Daarbij was een enkele altcoin de uitblinker!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie