Roy van Krieken Roy van Krieken
20/07/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 16:15

Enorme bitcoin whale dumpt $1 miljard aan BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) kleurde de afgelopen paar dagen eindelijk weer eens lekker groen. De koers van de koning der cryptocurrencies komt op het moment van schrijven zelfs in de buurt van de $24.000. De grootste bitcoin whale ter wereld zag echter direct zijn kans om wat winst te nemen. Hij verkocht in twee dagen tijd meer dan $1 miljard aan BTC.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin whale komt in actie

Deze whale heeft sinds 18 juli meer dan 46.000 BTC in de verkoop gedaan, blijkt uit data van Bitinfocharts. Deze bitcoins hebben een marktwaarde van ongeveer $1,08 miljard. In een aantal transacties, waar de meeste investeerders slechts van kunnen dromen, doet de anonieme whale afstand van een groot deel van zijn portfolio.

Op 18 juli had de whale nog meer dan 132.000 BTC op de balans. In eerste instantie werd 15.500 BTC van de hand gedaan. De eerste noemenswaardige transactie was de verkoop van 500 BTC, toen 2.500 BTC in de tweede en derde transacties, en 5.000 BTC in de vierde en vijfde transacties. Vanaf 19 juli versnelde de whale met twee transacties van 10.000 BTC en vervolgens 20.000 BTC op 20 juli. Vandaag is de totale balans van de whale na deze serieuze verkoop gezakt tot slechts 71.000 BTC. 

Whale activiteit

Vaak wordt er door particuliere investeerders goed gekeken naar de handelsactiviteit van whales. Dergelijke grote investeerders hebben namelijk een behoorlijke vinger in de pap als het op het beïnvloeden van de bitcoin koers aankomt. Veel investeerders zoeken daarom op dit moment naar redenen waarom de whale $1 miljard van zijn BTC heeft verkocht.

Soms wordt het verkopen van whales gezien als een bearish signaal. Mensen kunnen namelijk het verkoopgedrag van whales imiteren waardoor de koers een duikeling kan maken. Daarnaast hebben whales natuurlijk zelf, door de grote hoeveelheid coins die zij in het bezit hebben, veel macht over de koers. Vooralsnog lijkt de grote verkoop van de whale weinig invloed te hebben op de koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie