Roy van Krieken Roy van Krieken
08/04/2024 16:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2024 15:36

ETF’s en Bitcoin: een perfecte storm vóór de halving?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin's kleinere broertje voltooit halving, dit deed de prijs

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

In de wereld van crypto zijn alle ogen gericht op de aankomende bitcoin (BTC) halving. Deze gebeurtenis vindt naar verwachting over minder twee weken op 20 april, en staat bekend om zijn vermogen om de markt significant te beïnvloeden. Een factor die deze keer voor extra invloed kan zorgen is de activiteit rondom bitcoin ETF’s. Volgens on-chain analysefirma Santiment blijven de stromen naar bitcoin ETF’s hoog tot aan de halving, wat een onbekende impact kan hebben op de BTC koers.

Bitcoin daling is ‘gezond en tijdelijk’, analist voorspelt vuurwerk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De impact van Bitcoin ETF’s op de halving

Santiment merkt op dat ondanks het bereiken van een all-time high in maart, de activiteit van traders nog altijd opvallend hoog ligt. Dit duidt op een aanhoudende en sterke betrokkenheid en interesse in bitcoin ETF’s, vooral nu de langverwachte halving nadert. Op het moment zien we een gemiddelde van $3,19 miljard aan dagelijkse volume onder de top zeven ETF’s, wat duidelijk laat zien dat de interesse in deze producten aanhoudt. Toch is het de vraag of deze trend zich zal voortzetten na de halving

De halving van bitcoin is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt en de beloning voor miners halveert. Dit heeft historisch gezien geleid tot een afname van het aanbod van nieuwe bitcoins, wat in het verleden heeft gezorgd voor gigantische koersstijgingen. Tijdens vorige halvings bestonden er echter geen spot ETF’s op de Amerikaanse beurs, wat voor een belangrijk nieuw element zorgt.

BTC ETF’s zijn game changer

In maart bereikten deze spot bitcoin ETF een volume van $111 miljard, bijna een verdrievoudiging van het volume van de voorgaande maand, wat wijst op een consistente interesse. Volgens analist Lucas Kiely van Yield App, kan deze grote interesse in de spot ETF’s ervoor zorgen dat deze halving de effecten gematigd zullen blijven, dat vertelde hij aan Cointelegraph.

Terwijl de crypto gemeenschap zich opmaakt voor de halvering, blijft de activiteit rond bitcoin ETF’s een belangrijke factor om in de gaten te houden. Deze producten trekken niet alleen institutioneel geld aan, maar kunnen ook helpen de markt te stabiliseren in een periode van verandering. Met een blijvende interesse en een aanstaande halving is de crypto markt op weg naar mogelijk nieuwe hoogten, maar astronimische stijgingen van de BTC zoals we dat in het verleden zagen is wellicht een brug te ver.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie