Rico Engelbarts
16/07/2018 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:10

Ether en Bitcoin Cash stijgen 3% terwijl markt $8 miljard toevoegt, kan momentum ondersteund worden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ether_en_bitcoin_stijgen_3_procent_markt_voegt_8_miljard_toe_momentum

Foto: Rabanser/Shutterstock

In de afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt $8 miljoen toegevoegd terwijl de prijs van Bitcoin Cash en Ether met meer dan 3% steeg.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Erg laag volume

De prijs van Bitcoin leek even voorbij de $6.400 te komen maar slaagde er niet in haar corrigerende rally tot boven de $6.400 voort te zetten. Vandaag, 15 juli, bleef de Bitcoin-prijs een beetje rond de $6.350 hangen, nadat het een kleine winst van ongeveer 1,9% had laten zien.
ether_en_bitcoin_stijgen_3_procent_markt_voegt_8_miljard_toe_momentum_grafiek
Bitcoin Cash (BCH) en Ether (ETH) stegen met 3,5%, vooral door een toename in volume. 0x (ZRX) en Tezos (XTZ) boekten in de afgelopen 24 uur winsten van respectievelijk 17% en 12%, wat hen daarmee de best presterende tokens van vandaag maakt.
De Relative Strength Index (RSI), de Momentum Average Convergence Divergence (MACD) en de voortschrijdende gemiddelden laten zien dat Bitcoin en de rest van de cryptomarkt naar verwachting op de korte termijn hun opwaartse beweging zullen voortzetten.
Op de grote cryptocurrency-exchanges werden meerdere kooporders van meerdere miljoenen dollars waargenomen, waardoor de prijs van Bitcoin van $6.200 naar $6.390 kon stijgen. Een grote kooporder ter waarde van $1.06 miljoen op Bitfinex speelde een sleutelrol bij de aanvang van een korte corrigerende rally in de afgelopen 12 uur.
Het volume van de cryptomarkt is echter al sinds een lange tijd het probleem, en het is nog altijd een grote belemmering die ervoor zorgt dat de markt niet naar de eerdere support levels zoals die van $270 miljard en $300 miljard kan terugkeren.
Vorige week vrijdag was het volume van Bitcoin ongeveer $5 miljard, terwijl dat van de totale cryptomarkt meer dan $15 miljard bedroeg. Op 15 juli blijft het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin rond de $3,2 miljard hangen en lukt het de totale markt amper om meer dan $10 miljard aan transacties in een periode van 24 uur te verwerken.
Verschillende technische indicatoren zouden sterke koopsignalen kunnen blijven vertonen en een positieve trend op de korte termijn kunnen betekenen, maar als het volume van de markt geen stijgende lijn zal vertonen, zal het voor de cryptocurrencies moeilijk worden om een momentum vol te houden.
Ondanks de 3,5% hogere waarde van ETH en BCH en de relatief sterke prestaties van BCH, XRP en EOS is een downtrend waarschijnlijker in de komende dagen dan een corrigerende rally, waarbij Bitcoin in de $6.500-regio terecht zou komen en de totale cryptomarkt weer $270 miljard waard zou zijn.

Advertentie

Spannende ontwikkelingen

Deze week kondigde Coinbase, de grootste crypto-exchange ter wereld, de listing van vijf nieuwe cryptocurrencies aan, waaronder twee ICO-tokens. Steve Cohen, miljardair en hedgefonds-investeerder, betrad de cryptocurrency-sector, en een groot aantal exchanges in de Zuid-Koreaanse cryptomarkt zijn goedgekeurd door de Korea Blockchain Association.
De volgende rally van de cryptocurrency-sector, wat nog wel een paar maanden op zich kan laten wachten, zal veel van de positieve ontwikkelingen die er in de afgelopen drie maanden gemaakt zijn, weerspiegelen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie