Home Nieuws Altcoin nieuws Ether en Bitcoin Cash stijgen 3% terwijl markt $8 miljard toevoegt, kan...

Ether en Bitcoin Cash stijgen 3% terwijl markt $8 miljard toevoegt, kan momentum ondersteund worden?

In de afgelopen 24 uur heeft de cryptomarkt $8 miljoen toegevoegd terwijl de prijs van Bitcoin Cash en Ether met meer dan 3% steeg.

Erg laag volume

- Advertentie -

De prijs van Bitcoin leek even voorbij de $6.400 te komen maar slaagde er niet in haar corrigerende rally tot boven de $6.400 voort te zetten. Vandaag, 15 juli, bleef de Bitcoin-prijs een beetje rond de $6.350 hangen, nadat het een kleine winst van ongeveer 1,9% had laten zien.

ether_en_bitcoin_stijgen_3_procent_markt_voegt_8_miljard_toe_momentum_grafiek

Bitcoin Cash (BCH) en Ether (ETH) stegen met 3,5%, vooral door een toename in volume. 0x (ZRX) en Tezos (XTZ) boekten in de afgelopen 24 uur winsten van respectievelijk 17% en 12%, wat hen daarmee de best presterende tokens van vandaag maakt.

De Relative Strength Index (RSI), de Momentum Average Convergence Divergence (MACD) en de voortschrijdende gemiddelden laten zien dat Bitcoin en de rest van de cryptomarkt naar verwachting op de korte termijn hun opwaartse beweging zullen voortzetten.

Op de grote cryptocurrency-exchanges werden meerdere kooporders van meerdere miljoenen dollars waargenomen, waardoor de prijs van Bitcoin van $6.200 naar $6.390 kon stijgen. Een grote kooporder ter waarde van $1.06 miljoen op Bitfinex speelde een sleutelrol bij de aanvang van een korte corrigerende rally in de afgelopen 12 uur.

- Advertentie -

Het volume van de cryptomarkt is echter al sinds een lange tijd het probleem, en het is nog altijd een grote belemmering die ervoor zorgt dat de markt niet naar de eerdere support levels zoals die van $270 miljard en $300 miljard kan terugkeren.

Vorige week vrijdag was het volume van Bitcoin ongeveer $5 miljard, terwijl dat van de totale cryptomarkt meer dan $15 miljard bedroeg. Op 15 juli blijft het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin rond de $3,2 miljard hangen en lukt het de totale markt amper om meer dan $10 miljard aan transacties in een periode van 24 uur te verwerken.

Verschillende technische indicatoren zouden sterke koopsignalen kunnen blijven vertonen en een positieve trend op de korte termijn kunnen betekenen, maar als het volume van de markt geen stijgende lijn zal vertonen, zal het voor de cryptocurrencies moeilijk worden om een momentum vol te houden.

Ondanks de 3,5% hogere waarde van ETH en BCH en de relatief sterke prestaties van BCH, XRP en EOS is een downtrend waarschijnlijker in de komende dagen dan een corrigerende rally, waarbij Bitcoin in de $6.500-regio terecht zou komen en de totale cryptomarkt weer $270 miljard waard zou zijn.

Spannende ontwikkelingen

Deze week kondigde Coinbase, de grootste crypto-exchange ter wereld, de listing van vijf nieuwe cryptocurrencies aan, waaronder twee ICO-tokens. Steve Cohen, miljardair en hedgefonds-investeerder, betrad de cryptocurrency-sector, en een groot aantal exchanges in de Zuid-Koreaanse cryptomarkt zijn goedgekeurd door de Korea Blockchain Association.

De volgende rally van de cryptocurrency-sector, wat nog wel een paar maanden op zich kan laten wachten, zal veel van de positieve ontwikkelingen die er in de afgelopen drie maanden gemaakt zijn, weerspiegelen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.730,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.767,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.780,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.821,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.004,00 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...