Roy van Krieken Roy van Krieken
03/03/2024 12:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2024 10:59

Ethereum mede-oprichter: beste dagen voor crypto komen eraan

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin viert feest: vandaag markeert bijzonder jubileum

Foto: Africa Studio/Shutterstock

In een tijd waarin het optimisme in de crypto markt onmiskenbaar toeneemt, deelt Joe Lubin, mede-oprichter van Ethereum (ETH) en CEO van ConsenSys, zijn overtuiging dat de beste dagen voor crypto nog moeten komen. Tijdens een recent gesprek op ETHDenver sprak Lubin over het huidige momentum van onder meer de bitcoin (BTC) koers en de toekomstige potentie ervan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Een nieuwe financiële wereldorde op de horizon

Lubin’s optimisme is niet zonder grond. Hij wijst op de huidige “super cyclus” waarin we ons bevinden, een periode van economische expansie gedreven door een sterke vraag naar producten en diensten, en ziet ethereum (ETH), bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies als cruciale spelers in deze ontwikkeling. Volgens Lubin is deze cyclus niet alleen economisch van aard, maar duidt het ook op een verschuiving naar een nieuw systeem van wereldorde, waarbij traditionele monetaire systemen hun grenzen hebben bereikt.

“We zitten in deze 4e omwenteling en we zijn klaar voor een nieuw wereldsysteem. De andere manier om erover na te denken is dat het een monetaire supercyclus is, waarbij de monetaire systemen van de wereld in wezen het einde van hun leven bereiken, eigenlijk vanwege de rente, en er te veel schuld in het systeem zit omdat bepaalde generaties het monetaire systeem en andere elementen van het financiële systeem kapot hebben gemaakt.”

Advertentie

De rol van decentralisatie en bitcoin/ethereum ETF’s

Centraal in Lubin’s visie staat de behoefte aan decentralisatie in verschillende industrieën, een behoefte die volgens hem door crypto wordt beantwoord. De uitvinding van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van bitcoin, markeert een keerpunt weg van eeuwenlange afhankelijkheid van gecentraliseerd bestuur dat in handen is van een hele kleine groep machtige mensen.

Bovendien spreekt Lubin zich positief uit over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en de mogelijke komst van Ethereum ETF’s. Deze ontwikkelingen zouden niet alleen de status van BTC als solide investering valideren, maar ook een stortvloed aan waarde in het crypto-ecosysteem brengen. Dit maakt het moeilijker voor regelgevers en politici om invloed uit te oefenen op de portefeuilles van investeerders, wat de groei van de sector opnieuw ten goede komt. Crypto gaat dus een goude toekomst tegemoet als we Lubin mogen geloven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie