Thom Derks Thom Derks
20/01/2023 18:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:02

eToro: “Crypto is mateloos populair onder vrouwen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
eToro:

Foto: ViDI Studio/Shutterstock

Waar traditionele assets het maar moeilijk hebben om aantrekkelijk te worden voor vrouwen, lijkt de crypto industrie al meer succes te hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van het handelsplatform eToro, dat duidelijk maakt dat crypto na cash de meest populaire asset-klasse is onder vrouwen.

Bitcoin vormt negatief signaal, ‘een typisch continuatiepatroon’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto onderzoek: 10.000 beleggers uit 13 landen

Het is niet zomaar een onderzoek, want eToro baseert het resultaat op een enquête onder 10.000 beleggende vrouwen uit 13 verschillende landen. Volgens de resultaten is de populariteit van crypto stijgende binnen deze doelgroep. Waar in het derde kwartaal van 2022 nog 29 procent van de vrouwen investeerde in crypto, groeide dat percentage in het vierde kwartaal al naar 34 procent.

Dit suggereert volgens eToro dat crypto slaagt in datgene wat de traditionele financiële sector maar niet lukt. Het is vooral opvallend dat het percentage in het vierde kwartaal van 2022 steeg, want dat was voor de koersen niet per se een goede periode. Het lijkt er dan ook op dat vrouwen minder op basis van hun gevoelens beleggen, maar puur kijken naar de assets zelf.

Normaal gesproken ontstaat de fear of missing out (FOMO) en de wil om te investeren juist op de momenten dat een asset in een bullmarkt zit. Het lijkt erop dat de door eToro ondervraagde vrouwen juist investeren in een periode waarin het allemaal wat minder gaat, om tegen lagere koersen assets op te pikken die ze interessant vinden.

Advertentie

Minder grote stijging bij de mannen

Bij de mannen was er in het vierde kwartaal sprake van een significant minder grote stijging. Onder deze doelgroep is het percentage van mensen die assets bezit binnen de crypto slechts gestegen van 42 naar 43 procent. Aan de andere kant groeide het aantal investerende mannen van het eerste tot en met het derde kwartaal juist enorm.

In die periode groeide het percentage van 33 procent naar 42 procent, om in het vierde kwartaal nog één procent te pakken. Uiteindelijk komen de mannen daarmee uit op 43 procent, terwijl de vrouwen momenteel nog op 34 procent staan. Maar als de trend op deze manier doorzet, dan kan het weleens heel snel  zijn dat er meer vrouwen dan mannen in crypto investeren.


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in gevaar.

76% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie