Roy van Krieken Roy van Krieken
01/10/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2022 14:15

Ex-hedgefondsmanager: “Bitcoin door inflatie naar $12,5 miljoen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ex-hedgefondsmanager: “Bitcoin door inflatie naar $12,5 miljoen”

Foto: N ON NE ON/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers staat er al een tijdje vrij treurig voor. Iets meer dan een jaar geleden bereikte de koers een nieuwe all-time high van net geen $70.000, maar vandaag de dag hangt BTC rond de $20.000, of zelfs net daar onder zoals soms in het bitcoin nieuws te lezen valt. Volgens Robert Breedlove, de oprichter van het crypto-investeringsbedrijf Parallax Digital, zal de komende tien jaar deze koers opnieuw exploderen naar onverkende hoogtes.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers

In een interview met Altcoin Daily stelt Breedlove dat hij verwacht dat de Amerikaanse dollar vroeg of laat volledig ten onder zal gaan. Op dit moment gaat het nog vrij goed met de dollar, vooral in vergelijking met de euro en de Britse pond, maar dat zal niet aan blijven houden volgens Breedlove.

Dat betekent volgens hem tegelijkertijd dat de prijs van BTC omhoog zal gaan schieten. Breedlove gelooft dat tegen 2035 hyperinflatie de waarde van de dollar enorm zal hebben verminderd. Als dit gebeurt dan zal BTC alleen maar in prijs toenemen, naarmate meer mensen voor een alternatief kiezen.

$12,5 miljoen BTC

Dit betekent volgens Breedlove een bitcoin koers van maar liefst $12,5 miljoen! Hij geeft wel aan dat dit uitgedrukt is in de waarde van de dollar die op dat moment nog maar een fractie van de waarde van ten opzichte van nu. In 2020 dollars doelt Breedlove op een bitcoin koers van $1 miljoen. Dit zal menig bitcoin investeerder nog altijd als muziek in de oren klinken.

“Een kanttekening daarbij is dat dat alleen een prijs van 1 miljoen dollar bitcoin zou zijn in 2020 dollars, dus de koopkracht van 2020 op het moment dat ik de voorspelling deed, zou het equivalent zijn van 1 miljoen dollar US in Bitcoin.”

Dit is natuurlijk een behoorlijk optimistische bitcoin prijsvoorspelling van Robert Breedlove. Of zijn voorspelling ook daadwerkelijk uit zal komen is nog maar de vraag. Niemand heeft een glazen bol, ook voormalig hedgefondsmanager Breedlove niet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie