Roan Egberts Roan Egberts
17/01/2024 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 22:39

Fidelity topman deelt bitcoin analyse voor korte en lange termijn

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fidelity topman deelt bitcoin analyse voor korte termijn

Foto: PL Gould/Shutterstock

Bij investeerders is het gezegde ‘buy the rumor, sell the news’ alom bekend. Sommigen hadden dit ook voorspeld na de goedkeuring van de bitcoin ETF’s. Maar Jurrien Timmer, Fidelity’s directeur van Global Macro, is het hier niet mee eens.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin consolideert aldus Timmer

Onlangs konden we nog lezen dat de bitcoin ETF’s goedgekeurd waren. Inmiddels is bitcoin (BTC) gedaald met bijna 7% en dalen de meeste altcoins mee. Sommigen waren nog erg hoopvol dat op korte termijn een grote stijging in het verschiet lag. Anderen zagen het aankomen en vragen zich af of het ‘sell the news’ is.

In een bericht op X liet Timmer weten dat de huidige trends van bitcoin eerder wijzen op een korte prijscorrectie naar beneden. Hij verwacht niet dat bitcoin voor langere tijd zal blijven dalen.

Ook de voorspellingen dat bitcoin zou kunnen dalen tussen de $32.000 en $38.000 verwacht Timmer niet. In het bericht zegt hij verder dat hij een vraagteken zet of het op korte termijn een ‘sell the news’ moment is. Nu het grote moment is aangebroken, vermoedt hij dat het enige tijd zal duren om recente winsten te consolideren.

Advertentie

Nieuw hoofdstuk voor bitcoin

Naast dat Timmer erg actief is op X, laat hij ook weten dat de huidige prijs van bitcoin redelijk is. Verder wordt de prijs beïnvloed door rentetarieven in de economie en de groei van het netwerk. Op lange termijn ziet het er goed uit, aldus Timmer.

Naast het bericht hierboven liet hij in een ander bericht op X weten dat hij in de toekomst bitcoin wel als een handelsvaluta ziet.

Zal dit een nieuw hoofdstuk zijn in de richting van de wijdverspreide adoptie van bitcoin als handelsvaluta? Dat lijkt zo, ook al kan het enige tijd duren voordat het zover is.

Ondertussen bereikt bitcoin een historische mijlpaal met een eerste wekelijkse golden cross. Dit is vaak een bullish teken op de lange termijn, maar weet dat koersindicatoren geen garantie zijn voor de toekomst. 

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.
Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie