Simon Bosch Simon Bosch
23/04/2024 21:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2024 21:44

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'

Foto: MacroEcon/Shutterstock

De bitcoin koers is de afgelopen maanden zó hard gestegen dat veel ervan overtuigd zijn dat de volgende bullmarkt al begonnen is. Voor sommigen zal dat een reden zijn om nog meer te investeren. Maar de vermogensbeheerder Fidelity is wat minder positief. Bitcoin is volgens hen namelijk niet meer ‘goedkoop’ te noemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Fidelity voorzichtiger met bitcoin

Fidelity is een traditionele vermogensbeheerder en zelfs één van de grootste ter wereld. Sinds begin januari is het ook de gelukkige eigenaar van één van de nieuwe Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin, FBTC. Dit fonds is inmiddels eveneens uitgegroeid tot één van de grootste ter wereld, maar zelf is Fidelity voor nu niet bijzonder bullish meer op bitcoin.

In het Q1 2024 Signals Report schrijft het bedrijf dat er zelfs geen enkele dag in het eerste kwartaal is geweest waarin de grootste cryptocurrency het ‘goedkoop’ heeft gekregen. Dat is opvallend, want de prijs vond na een correctie van ruim 20% begin dit jaar zijn bodem rond 39.000 dollar. Sindsdien is de koers met ongeveer 90% gestegen tot een hoogtepunt van $74.000. Dat suggereert dat de koers wel erg hard moet dalen om weer ondergewaardeerd te zijn.

Deze conclusie is gebaseerd op de ‘Bitcoin Yardstick’ of ‘Hashrate Yardstick’. De waardering is nu verlaagd naar “neutraal” voor de middellange termijn, die slaat op de komende 1 tot 5 jaar.

Fidelity baseert dit op meerdere factoren, zoals de nettopositie van investeerders en het aantal adressen dat winstgevend is. In het geval van het laatste staat 99% in de plus, wat in theorie ongunstig is voor handelaren en de waardering naar beneden trekt.

Advertentie

Fidelity bullish op ethereum

Het rapport gaat ook in op de korte en lange termijn, voor zowel bitcoin als ethereum (ETH). Voor de korte termijn zijn de drie indicatoren voor beide activa groen, maar voor de lange termijn geldt voor bitcoin dat twee maatstaven ook rood zijn. Zowel het aantal nieuwe adressen als het totale aantal actieve adressen is namelijk niet bijster hoog.

Voor ethereum is Fidelity optimistischer. 8 van de 13 indicatoren zijn voor de grootste altcoin groen, terwijl er slechts één rood is. De Dencun-upgrade heeft de fundamentele eigenschappen van dit netwerk flink verbeterd, concludeert de vermogensbeheerder.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud
Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Advertentie