Shane Kuijpers
05/01/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2022 12:05

Gaat Airnbnb bitcoin betalingen accepteren in 2022?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Airnbnb bitcoin betalingen accepteren in 2022?

Foto: AlesiaKan / Shutterstock.com

Het lijkt erop dat Airbnb, bekend marktplaats voor het huren en verhuren van accomodaties, serieus aan het overwegen is om bitcoin (BTC) betalingen te overwegen in 2022. Brian Chesky, CEO van Airbnb, bespreekt de suggestie op Twitter.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin betalingen

Op 2 januari stelde Chesky namelijk de vraag ‘als Airbnb iets kan lanceren in 2022, wat zou het moeten zijn?’. Hierop kreeg de CEO een waslijst aan suggesties, maar hetgeen wat het meeste terugkwam was het accepteren van crypto betalingen. Het accepteren van bitcoin zou hierbij het meeste voor de hand liggen, maar Chesky liet al weten verschillende interessante tokens gezien te hebben. Mocht het zover komen zouden er mogelijk meerdere cryptocurrencies als betaalmiddel kunnen worden ingezet.

In september liet Chesky in een interview met Fox Business al wat vallen over crypto betalingen. Toen had hij niks aan te kondigen, maar sprak hij wel over de vele verzoeken die hij kreeg. De verzoeken om bitcoin te accepteren zijn er nog altijd en het zou zomaar kunnen dat er in het komende jaar naar geluisterd wordt.

Dit is overigens niet voor het eerst dat het verhuurplatform in aanraking komt met bitcoin en crypto. In 2016 nam Airbnb het bedrijf ChangeTip over. Een bedrijf wat het mogelijk maakte om fooi te geven in de vorm van bitcoin. Tevens is Brian Armstrong, CEO van Coinbase, een voormalig werknemer van Airbnb.

Advertentie

Concurrent Airbnb werkt al met blockchain

Airbnb is onbetwist marktleider in hun veld. Echter is het concurrent Travala dat op gebied van crypto en blockchain vooruitstrevender is. Zij hebben namelijk een gedecentraliseerd platform genaamd Dtravel gelanceerd in 2021. Dtravel wordt bestuurd door de community en maakt smart contracts tussen verhuurders en gasten mogelijk, door middel van DeFi (decentralized finance).

Airbnb loopt ver voor op hun concurrentie en dat willen ze natuurlijk graag zo houden. Misschien dat ze om die reden wat serieuzer naar crypto en blockchain zullen gaan kijken.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie