Kevin Schijven Kevin Schijven
15/09/2022 06:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:26

Gaat Bitcoin na Ethereum merge stijgen of zien we nieuwe lows?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt na FOMC en Binance paniek, maar grote wallets slaan in

Foto: Thongden Studio/Shutterstock

Alhoewel alle ogen vandaag gericht zullen zijn op de Ethereum (ETH) “merge,” zal het toch interessant zijn om te zien hoe de rest van de markt vandaag reageert op dit evenement. De merge is, als alles goed verloopt, minder dan een uur nog van ons vandaan. Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin (BTC) kelderde dinsdag hard na de Amerikaanse consumentenprijsindex, maar houdt sindsdien vooralsnog vlak boven $20.000 stand. Toch dipte bitcoin gisterenavond even naar $19.800 vanaf $20.200, maar herstelde vervolgens direct naar $20.300. Afgelopen nacht zakte bitcoin weer naar $20.000, maar dipte er ditmaal niet onder.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers op $20.030 uit op Binance en €20.110 op Bitvavo. De BTC prijs staat daarmee vandaag 1,2% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $385,5 miljard en de dominantie op $38,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 28:

Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin nieuws van gisteren

Advertentie

Blijft bitcoin boven $20.000 of zien we nieuwe lows?

Analist Il Crypto Capo was de laatste maanden al een stuk meer bearish dan andere analisten, maar bleek achteraf vaak toch gelijk te hebben. Vooralsnog blijft hij zeer bearish over bitcoin. Alhoewel hij eerst een flinke bounce verwacht terug naar $22.000 – $23.000, verwacht hij in dat bereik een zware afwijzing.

Bitcoin zou dan vervolgens hard kunnen dalen, mogelijk naar nieuwe lows helemaal richting $16.000. Houd er rekening mee dat niet iedereen net zo bearish is als deze analist en dat men niet per se op de absolute bodem hoeft te mikken. Het is wellicht verstandig om sowieso eerst af te wachten hoe de koers op de Ethereum merge straks reageert.

Bitcoin projecten krijgen grote investering van mensenrechtengroep
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin funding rate negatief

De funding rate voor bitcoin geeft aan hoeveel een investeerder moet betalen door long of short te gaan. Positieve funding rates geven aan dat long investeerders dominant zijn en bereid zijn short handelaren te financieren. Een negatieve funding rate geeft aan dat short handelaren dominant zijn. Een positieve funding rate impliceert dat investeerders optimistisch zijn over de prijsontwikkeling van bitcoin.

Bitcoin Funding Rates (Bron; Lookintobitcoin.com)
Bitcoin Funding Rates (Bron; Lookintobitcoin.com)

Op de bovenstaande grafiek figuur zien we dat Bitcoin op 14 september weer voor het eerst in een week tijd een negatieve funding rate toont. Dit wijst er op dat het vertrouwen onder investeerders op de korte termijn in de prijsontwikkelingen van bitcoin laag is.

Bitcoin op weg naar nieuwe mijlpaal: 1 miljard gebruikers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie