Kevin Schijven Kevin Schijven
15/04/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2021 13:05

Grayscale beheert nu $50 miljard, haalt het bitcoin fonds binnenkort het grootste goudfonds ter wereld in?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale beheert nu $50 miljard, haalt het bitcoin fonds binnenkort het grootste goudfonds ter wereld in

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale Investment, de enorme cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een belangrijke mijlpaal behaald. Grayscale beheert nu maar liefst $50 miljard aan crypto, meldt het bedrijf op 14 april:

Het bitcoin (BTC) fonds van Grayscale, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), is natuurlijk het grootste fonds van de vermogensbeheerder. Er zit nu maar liefst $41,4 miljard aan bitcoin in dit fonds. Daarna volgt het ethereum (ETH) fonds, de Grayscale Ethereum Trust (ETHE), met $7,4 miljard:

Grayscale voegde vorige maand nog vijf nieuwe fondsen toe. Dat was voor Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) en Livepeer (LPT). Het viel toen op dat Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) er niet tussen stonden. Grayscale beheert nu 14 crypto-fondsen.

Begin dit jaar verwijderde Grayscale zijn XRP fonds en haalde het XRP uit de Digital Large Cap Fund (GDLC). De rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple maakt namelijk de status van XRP onder Amerikaanse wetgeving onzeker.

Onlangs zei Bloomberg analist Mike McGlone dat het bitcoin-fonds van Grayscale wellicht in de komende maanden groter zal zijn dan het grootste beursgenoteerde goudfonds ter wereld: SPDR Gold Shares (GLD):

Volgens Eric Bulchanas, ook een analist bij Bloomberg, duurt het wellicht nog maar zes weken:

De laatste tijd dienen steeds meer bedrijven een aanvraag voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) in bij de SEC. Er bestond een vrees dat een ETF slecht zou uit kunnen pakken voor de premiumprijs van het bitcoin-fonds van Grayscale, maar de premium van GBTC staat sowieso nu al anderhalve maand op negatief. Grayscale overweegt zelf ook een ETF te lanceren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie