Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2021 10:55

Grote Amerikaanse autodealer gaat betalingen met bitcoin (BTC) accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Amerikaanse autodealer gaat betalingen met bitcoin (BTC) accepteren

HGreg, een Noord-Amerikaanse autodealer, gaat deze maand nog betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) accepteren. Dat kondigt het autobedrijf op 1 maart aan middels een persbericht.

HGreg wordt een van de eerste grote Amerikaanse autodealers die betalingen met digitale valuta ondersteunt. Het bedrijf meldt dat het zo’n 500.000 auto’s verkocht heeft in de afgelopen 25 jaar en de grootste voorraad aan auto’s heeft in Canada.

Daarnaast is HGreg van plan om cryptocurrency in zijn reserves te bewaren door een deel van de crypto die binnenkomt via de verkoop niet om te zetten naar fiatvaluta. John Hairabedian, president van HGreg, zegt:

“Onze wens om voortdurend te evolueren en de winkelervaring van onze klanten te verbeteren, inspireert ons om gewaagde beslissingen te nemen. Ze voorzien van een grotere verscheidenheid aan betaalmethoden, maakt daar deel van uit.

We zijn verheugd vandaag voorop te lopen op het gebied van technologie en onze klanten een andere betalingsmogelijkheid te bieden. We geloven ook dat het voordelig zal zijn om een deel van onze activa in cryptocurrency te houden.”

Het persbericht noemt verder niet om welke cryptocurrencies het specifiek gaat. HGreg volgt hiermee in de voetstappen van Tesla die vorige maand aangekondigde betalingen met crypto te accepteren. Ook investeerde Tesla $1,5 miljard in bitcoin.

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat we dit seizoen ook crypto in de Formule 1 zullen zien. Crypto.com wordt sponsor van het Aston Martin team dat na 60 jaar terugkeert naar de F1.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie