Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Grote meerderheid bitcoin (BTC) miners maakt gebruik van groene stroom, meldt onderzoek

De energieconsumptie van bitcoin (BTC), ethereum (ETH), en andere proof-of-work (PoW) cryptocurrencies is regelmatig een controversieel onderwerp. Bitcoin zou namelijk een enorme hoeveelheid energie verbruiken voor mining en dat zou natuurlijk slecht voor het milieu zijn.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Cambridge valt dat wellicht mee. 76% van crypto-miners gebruikt namelijk groene stroom en 39% van de totale energie dat wordt verbruikt door PoW cryptocurrencies komt uit duurzame energie.

- Advertentie -

Het onderzoek, genaamd de 3rd Global Cryptoasset Benchmarking Study, toont aan dat dit aandeel van groene stroom behoorlijk gestegen is ten opzichte van het vorige onderzoeksrapport, de 2nd Global Cryptoasset Benchmarking Study, dat uitgebracht werd in 2018. Toen gebruikte 60% van de miners groene stroom en was pas 28% van het totale verbruik afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen.

Volgens het onderzoek is stroom afkomstig uit waterkrachtcentrales de meest voorkomende energiebron onder miners. Bina 62% van miners gebruikt deze vorm van energie. Dat is wellicht te verklaren doordat een groot aandeel van bitcoin-miners zich bevinden in de Sichuan provincie in China. Daar staat een enorme waterkrachtcentrale die op volle toeren draait tijdens het regenseizoen.

Echter zijn steenkool en aardgas vooralsnog ook veelgebruikte bronnen met 38% en 36%, respectievelijk. Er is dus nog een lange weg te gaan voordat crypto-mining compleet milieuvriendelijk is. De Universiteit van Cambridge heeft ook een bitcoin-mining map. Hierop is te zien dat China 65% van alle BTC-mining in handen heeft. Er kwam echter een onderzoek van de zomer uit waarin beweerd werd dat dit percentage eerder rond de 50% ligt.

Verder meldt het onderzoek van de Universiteit van Cambridge dat het aantal cryptocurrency-exchanges dat know your customer (KYC) controles uitvoert, gestegen is van 52% naar 87%, waarschijnlijk door de strenge regelgeving in veel jurisdicties geïnitieerd door de Financial Action Task Force (FATF).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.057,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.048,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.080,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.144,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.219,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.057,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.048,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.080,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.144,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.219,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...