Roy van Krieken Roy van Krieken
16/07/2021 19:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2021 19:18

Grote stripclub in Las Vegas ondersteunt nu bitcoin (BTC) via Lightning Network

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote stripclub in Las Vegas ondersteunt nu bitcoin (BTC) via Lightning Network

Een van de meest prominente herenclubs in de extravagante Amerikaanse stad Las Vegas, The Crazy Horse 3, heeft onlangs aangekondigd dat zij betaling met bitcoin (BTC) door middel van het Lightning Network (LN) zullen gaan accepteren.

Deze beroemde uitgaansgelegenheid zal hiermee de eerste van zijn soort worden in de stad.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bliksemsnel betalen

Doordat er gebruik gemaakt gaat worden van de schalingsoplossing Lightning Network zullen transacties die worden gedaan in nachtclub razendsnel zijn. Het Lightning Network zorgt er namelijk voor dat niet elke transactie op de basislaag van het Bitcoin netwerk wordt verwerkt.

Gebruikers die een transactie maken door middel van het Lightning Network versturen de transactie off-chain naar andere gebruikers. Enkel wanneer deze link is gelegd komt de hoofd chain van bitcoin er aan te pas.  

Om daadwerkelijk de betalingen te verwerken wordt gebruikt gemaakt van OpenNode. OpenNode is een betalingsverwerker die gebouwd is op het Lightning Network. Inmiddels wordt OpenNode in 126 landen door meer dan 8,000 organisaties gebruikt voor betalingen.

Niet alleen zijn dergelijke transacties snel, maar ook nog eens ontzettend veilig en anoniem. Vooral die anonimiteit is voor een dergelijke evenementenlocatie een prettig voordeel voor veel klanten.

https://twitter.com/CRAZYHORSE3LV/status/1415127992804675585

Klanten kunnen onder meer de entree, voedsel, drank en zogenaamde ‘dance dollars’ kopen met bitcoin. ‘Dance dollars’ worden gebruikt om danseressen fooi te geven, in dit geval dus indirect met bitcoin.

Advertentie

Een oplossing voor deze industrie

Deze ‘gentlemen’s club’ is een goed voorbeeld van adoptie van layer two schalingsoplossingen door een industrie die steeds meer naar cryptocurrencies grijpt. 

De ‘adult entertainment’ industrie wordt namelijk steeds vaker geweerd van traditionele betalingsplatformen of krijgen te maken met absurde transactiekosten. Dit omdat ze worden gezien als risicovolle ondernemingen en vaak betalingsplatformen zo min mogelijk te maken willen hebben met deze industrie.

Daarom schakelt deze industrie veelal over naar crypto. Niet eens per se als keuze, maar uit pure noodzaak. Voor de wereld van cryptocurrencies maakt kleur of achtergrond niets uit. Iedereen wordt gelijk behandeld en krijgt evengoed een kans.

Het komt daarom niet als een verassing dat andere uitgaansgelegenheden in Las Vegas ook druk bezig zijn om betalingen met cryptocurrencies mogelijk te maken. Het Resorts World Las Vegas casino en resort heeft namelijk onlangs ook aangekondigd dergelijke betalingen mogelijk te maken door een partnership met crypto exchange Gemini.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie