Roy van Krieken Roy van Krieken
04/07/2022 17:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 17:29

Hacker verkoopt gegevens van 1 miljard Chinezen voor 10 BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Anucha Cheechang

Naar verluid heeft een hacker de persoonlijke gegevens van zeker 1 miljard Chinezen gestolen nadat hij de database van de politie in Shanghai was binnengedrongen. De hacker, onder de naam ChinaDan, verkoopt zijn buit online voor een prijs van tenminste 10 bitcoin (BTC). Deze bitcoins hebben op het moment van schrijven een waarde van ongeveer $20.000.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin hacker

De hack vond ergens eerder dit jaar al plaats. Vervolgens werd de astronomische hoeveelheid gegevens te koop gezet op het darkweb. De gegevens bevatten onder meer de namen, adressen, telefoonnummers en andere persoonlijke informatie van Chinese staatsburgers. 

De hacker heeft bekend gemaakt dat hij een grote hoeveelheid gegevens verkoopt op Breached.to. Dat is een forum voor black hat hackers, owel hackers met foute bedoelingen. Of iemand al is ingegaan op het aanbod van ChinaDan is onbekend. 

Advertentie

Binance CEO Changpeng Zhao

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, liet afgelopen weekend al weten dat er hoogstwaarschijnlijk een grote hack plaats had gevonden eerder dit jaar. De systemen van Binance waren namelijk op het spoor gekomen dat de gegevens van ‘1 miljard burgers uit een land in Azië’ online werden verkocht. CZ maakte ook bekend dat zij het verificatieproces voor gebruikers die mogelijk in het bestand voorkomen hebben opgeschroefd.

Zhao voegde eraan toe dat de inbreuk mogelijk is veroorzaakt door een gebrekkige implementatie van ElasticSearch, een populaire zoek- en data-analysetool die door ondernemingen wordt gebruikt. 

Grote gevolgen

De hack zou grote gevolgen kunnen hebben voor hen die voorkomen in de gestolen database. Zo zouden hackers, oplichters en phishers actief kunnen proberen om met de persoonlijke gegevens bijvoorbeeld crypto wallets op exchanges binnen te dringen. Hoe je het ook wendt of keert, deze hack is een grote catastrofe voor de mensen die hierdoor zijn geraakt.

“De gestolen gegevens kunnen worden gebruikt om gebruikers uit te buiten en dingen te doen zoals phishing aanvallen om sleutels te stelen of ongeoorloofde toegang tot toepassingen zoals gecentraliseerde exchanges.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie