Timo Bult Timo Bult
26/04/2019 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2019 14:50

Hamas zet veiligheidsdiensten op verkeerde been met ingewikkelde methode bitcoin (BTC) donaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Volgens een onderzoek van blockchain-onderzoeksbedrijf Elliptic heeft de Islamistische politieke beweging Hamas een nieuwe manier om bitcoins (BTC) te ontvangen vanuit het buitenland. Door de nieuwe methode is het nog lastiger om de binnenkomende donaties aan Hamas te monitoren.
Hamas is een islamitische politieke beweging die ernaar streeft om Palestina te bevrijden van de Israëlische bezetting. Op de website van Hamas valt het volgende te lezen:

De Israëlische bezetting werkt het verzet tegen door te proberen elke steun te blokkeren, maar de vrienden van het verzet vechten wereldwijd tegen dergelijke Israëlische pogingen en zoeken alle mogelijke manieren uit om het verzet te steunen.

Verschillende landen hebben Hamas als terroristische organisatie bestempeld, waaronder de Verenigde Staten en de Europese Unie. Mede hierdoor heeft de politieke partij moeite met het verkrijgen van financiële middelen. Hamas heeft al eens eerder gevraagd om donaties in bitcoin, echter vroeg het toen aan donateurs om BTC naar een enkele wallet te sturen. Om te voorkomen dat veiligheidsdiensten van andere landen deze transacties kunnen volgen heeft de politieke partij nu een andere methode geïmplementeerd.
Elke keer dat een donateur nu bitcoin wil doneren wordt er een nieuw wallet-adres aangemaakt. Dit maakt het volgen van dergelijke donaties vele malen moeilijker. Tot nu toe zou er 0,6 bitcoin zijn opgehaald middels deze nieuwe methode. In totaal zou er zo’n $7.400 in bitcoin zijn opgehaald, aldus Elliptic.
Elliptic houdt het grootste deel van de details van haar bevindingen geheim. Echter gaf het onderzoeksbedrijf wel vrij dat de donaties die naar deze wallets werden verstuurd uiteindelijk naar een cryptocurrency exchange in Azië werden verstuurd, maar dat het niet duidelijk is of de bitcoins in fiat zijn omgezet.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie