Home Nieuws Bitcoin nieuws Hedgefonds CEO: $60.000 voor BTC in 2018 kan nog steeds

Hedgefonds CEO: $60.000 voor BTC in 2018 kan nog steeds

- Advertentie -

Phillip Nunn heeft verklaard dat hij nog steeds gelooft dat Bitcoin (BTC) dit jaar $60.000 zal bereiken. De CEO van The Blackmore Group en Wealth Chain Group bevestigde gisteren zijn prijsvoorspelling van januari.

Nunn denkt dat veel crypto-projecten zullen mislukken

Nunn sprak donderdag met BusinessCloud op het Tech Manchester-evenement van KPMG. Hij verklaarde dat hij nog steeds veel vertrouwen heeft in de uitspraken die hij in januari maakte. Aan het begin van het jaar maakte hij een voorspelling dat de prijs van BTC ergens in 2018 op zowel $6.000 als $60.000 zou komen. Donderdag zei hij:

Nou, we gaan sowieso $6.000 zien, nietwaar? Dat duurt nog maar een paar uur.

Hij richtte zich vervolgens op het meer opwindende einde van zijn voorspelling:

De voorspelling is ten eerste gebaseerd op de marktvolatiliteit die we op dit moment ervaren; ik denk dat dat echt duidelijk is. Ik sta absoluut achter mijn voorspelling.

Vervolgens vergeleek hij de cryptocurrency-ruimte met de internetzeepbel. Hij benadrukte dat de cryptomarkt in wezen de reserve was van de eerdere crash, gezien het geld dat momenteel in BTC en andere cryptocurrencies zit “van de menigte” is. Dit verklaart voor Nunn veel van de extreme volatiliteit die met de prijzen van cryptocurrency gepaard gaat.

Al het geld dat momenteel in crypto zit, is van het publiek, dus het gaat allemaal om het marktsentiment. Een vloedgolf aan slecht nieuws kan de markt doen wankelen, dingen als regulatie. De industrie is zo klein dat er sprake is van marktmanipulatie.

Volgens BusinessCloud gelooft Nunn sterk in de transformatieve kracht van blockchain-technologie. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat het de potentie heeft elke branche op de planeet te verstoren. Hij is ook van mening dat gedecentraliseerde organisatie de weg van de toekomst is.

Tijdens het interview van donderdag verklaarde Nunn dat hij vaak spreekt met banken, financiële instellingen en hedgefondsen. Hij beweert dat ze allemaal betrokken willen zijn bij cryptocurrency maar moeite hebben om een geschikt toegangspunt te vinden:

Er is momenteel geen toegangspunt… Als je een pensioenfonds bent met £5 miljard in je pot en je wilt een positie van 5% nemen in crypto, dan zul je je investeerders heel kwaad maken vanwege de volatiliteit in de markt.

De crypto-ondernemer en redenaar verklaarde verder dat er gewoon niet de noodzakelijke infrastructuur is om institutionele spelers de markt te doen laten betreden. Spelers als Coinbase en andere bedrijven proberen dit te veranderen met nieuwe producten gericht op financiële instellingen.

Toen Nunn gevraagd werd commentaar te geven op de rest van de markt voor cryptocurrency, gaf hij toe dat hij dacht dat de meeste digitale assets van vandaag de komende jaren zullen verdwijnen. Voor Nunn gaan de grootste op marktkapitalisatie gebaseerde cryptocurrencies echter helemaal nergens heen:

Wat je hebt is de kernmarkt zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple, om er maar een paar te noemen, die echt geworteld zijn in de markt. Ze zijn de structuur van de industrie, zou je kunnen zeggen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...