Helft Amerikaanse crypto investeerders ontevreden over prestaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Helft Amerikaanse crypto investeerders ontevreden over prestaties

Foto: Shutterstock/tlegend

Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben het tot dusver zwaar dit jaar. Bijna de helft van alle Amerikanen die in crypto investeren, zegt dat investering het zelfs slechter doet dan verwacht. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Pew Research Center.

46% zegt dat hun crypto het slechter doet dan verwacht

De onderzoekers melden dat ongeveer 16% van alle volwassen Amerikanen inmiddels hebben geïnvesteerd, gehandeld en/of gebruik hebben gemaakt van crypto. Het onderzoek werd uitgevoerd in juli dit jaar, maar de verhouding is sinds september 2021 niet veranderd.

Echter zijn de prijzen van de meeste crypto fors gedaald. 46% van deze 16% zegt dat hun crypto-investering slechter presteert dan zij hadden verwacht. Slechts 15% meldt dat hun crypto-investering het beter doet dan verwacht. 31% zegt dat de prestatie van hun crypto overeenkomt met hun verwachtingen.

Een grote groep investeerders stapte vorig jaar pas voor het eerst deze markt in. De snel stijgende prijzen zorgden voor fear of missing out (FOMO) onder particuliere beleggers. Echter zijn dit jaar vrijwel alle (risicovolle) financiële markten hard gedaald door de slechte macro-economische omstandigheden.

Waarom kiest men voor crypto?

Ondanks dat 16% van Amerikanen in crypto belegt, blijft 84% van de bevolking nog weg bij crypto en 12% heeft zelfs nog nooit van crypto gehoord. Van de respondenten meldt 78% dat zij in crypto investeren omdat zij een alternatieve manier van beleggen zoeken. 75% ziet crypto als een goede manier om geld te maken en 54% investeert in crypto omdat het gemakkelijker is dan andere manieren van beleggen. Verder geeft bijna 40% aan dat zij meer vertrouwen hebben in crypto dan in andere investeringen.

Non-fungible tokens (NFT)

Naast reguliere crypto, keken de onderzoekers ook naar non-fungible tokens (NFT). Volgens het onderzoek heeft inmiddels 49% van de Amerikaanse bevolking wel eens over NFT’s gehoord. Echter heeft slechts 2% ooit een NFT gekocht. Dat zou desondanks alsnog een stuk meer zijn dan verwacht. NFT’s alsmede reguliere crypto zijn het populairst onder mannen tussen 18 en 49 jaar oud.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie