Sander van Rijn Sander van Rijn
05/12/2023 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 12:21

Heropleving cryptomarkt bezorgt handelsplatform Robinhood recordomzet

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Beleggingsapp kocht miljarden aan bitcoin in paar maanden

Foto: rblfmr/Shutterstock

Het Amerikaanse handelsplatform Robinhood meldt een aanzienlijke stijging in het handelsvolume van november. In een recent 8-K rapport van 4 december merkte het platform op dat het Crypto Notional met 75% toenam.

Dit betekent dat de totale waarde van verhandelde cryptocurrencies op het Robinhood-platform aanzienlijk is gestegen. Vlad Tenev, CEO van Robinhood, hoopt met deze groei een jaarlijkse omzet van “negen cijfers” te bereiken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Robinhood ziet ommekeer in crypto-handelsvolume

Deze veelbelovende handelsactiviteiten kwamen niet voort uit het handelsvolume in aandelen en opiniecontracten, de oorspronkelijke focus van Robinhood. Volgens het 8-K rapport, een verplicht document voor beursgenoteerde bedrijven om beleggers op de hoogte te stellen van belangrijke gebeurtenissen, nam wel echter wel het crypto handelsvolume sterk toe.

Robinhood onthulde in hetzelfde rapport ook de kwartaalcijfers voor Q3. Uit deze cijfers blijkt dat het platform op jaarbasis een daling in het crypto handelsvolume kende van 55%. Dit wijst op een belangrijke ommekeer voor Robinhood in november.

Advertentie

Jaaromzet voor Robinhood van “negen cijfers”

Het nieuws van de recente stijging in november markeert een positieve wending voor het handelsplatform. Gezien de recente rally op de cryptomarkt, waarin de totale marktkapitalisatie met $1,6 miljard steeg, kijkt Robinhood uit naar een potentieel winstgevend vierde kwartaal.

Tijdens een telefonische vergadering in november vertelde Tenev aan investeerders dat het platform een jaaromzet met “negen cijfers” kan binnenhalen. Hij benadrukte onlangs in een interview met Yahoo Finance ook dat particuliere beleggers de cryptomarkt weer weten te vinden.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin zorgt voor opleving in cryptomarkt

Tenev beweert dat een piekmoment voor bitcoin (BTC) zorgt voor meer intensiteit en mediaberichtgeving. Hierdoor weten particuliere belleggers volgens de CEO van Robinhood hun weg naar de cryptomarkt opnieuw te vinden. Hij zei:

“Je begint te zien dat particuliere beleggers wakker worden voor bepaalde segmenten van de rally, en in crypto-activiteit zie je een groei. Wat meestal gebeurt is, zoals we in het verleden hebben gezien, wanneer de prijs van Bitcoin de hoogste niveaus nadert, neemt de mediaberichtgeving en intensiteit toe”.

Robinhood heeft maar liefst 118.000 BTC in zijn bezit met een huidige waarde van $4,9 miljard. Het bedrijf wil zijn cryptodiensten uitbreiden naar Europa, met name naar de Britse markt. Naast het aanbieden van aandelen op Britse markt, is Robinhood ook van plan om volgend jaar de handel in futures te lanceren in het Verenigd Koningrijk.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie