Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2021 14:04

Het aanbod van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op exchanges keldert, bullish teken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Het aanbod van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op exchanges keldert, bullish teken

Toen een tijdje terug de koersen van praktisch alle cryptocurrencies crashten, was er iets opvallends te zien wat betreft de hoeveelheid bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) die exchanges voor handen hadden. Deze hoeveelheid nam namelijk sterk toe doordat grote hoeveelheden mensen hun crypto bezittingen naar de exchanges stuurden en verkochten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Aanbod neemt af

Volgens crypto data analyse bedrijf Santiment neemt de hoeveelheid ethereum en bitcoin in het bezit van exchanges sterk af. Sterker nog, Santiment stelt dat de hoeveelheid ethereum zelfs op het laagste punt sinds november 2018 is!

Volgens Santiment is dit een onmiskenbaar bullish signaal voor ethereum. Daarnaast laat bitcoin iets vergelijkbaars zien. Ook het aanbod van bitcoin op exchanges daalt al enige tijd gestaag.

“Na bitcoin’s dip van midden mei daalt het aanbod van bitcoin op exchanges en worden de bitcoins vastgezet voor bewaring door HODL’ers […] Dit is een goed teken voor bulls, omdat geldmiddelen die wegstromen van exchanges de kans op een grote sell-off verkleinen”

Advertentie

Grote investeerders, whales, slaan groots in

Volgens Santiment is het vooral ethereum dat positieve signalen laat zien. Niet alleen is de hoeveelheid ether in het bezit van exchanges historisch laag, de hoeveelheid ether in het bezit van zwaargewicht investeerders is juist historisch hoog.

Deze grote investeerders, vaak whales genoemd, bezitten op dit moment meer dan 70% van het totale aanbod van ether. Dit is het hoogste percentage sinds september 2017!

Daarnaast stelt het data analyse bedrijf dat de activiteit op ethereum adressen hoger is dan die van bitcoin adressen. Er wordt dus meer ether dan bitcoin verhandeld op het moment. Deze verandering werd duidelijk toen ether een prijs van $2,100 bereikte.

Doordat de koers van ether een mooi herstel liet zien, volgden veel altcoins. Santiment stelt dat dit vooral komt door de toename van activiteit van ethereum adressen. Al met al, geen slechte dag voor zowel bitcoin als altcoins.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie