Timo Bult Timo Bult
28/03/2019 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2019 14:05

Historisch lage volatiliteit bitcoin (BTC) suggereert nieuwe bullrun

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
historische_lage_volatiliteit_bitcoin_BTC_suggereert_nieuwe_bullrun

De afgelopen weken was de koers van bitcoin (BTC) ongewoon stabiel. Waar je normaal schommelingen zag met soms wel een stijging of daling van 50% binnen enkele maanden, handelde de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie de afgelopen weken binnen een prijs range van slechts 7,8%. De lage volatiliteit zou wel eens een voorbode kunnen zijn voor een aanstaande bullrun, aldus crypto-analisten.
Eind 2017 betaalde je nog $20.000 voor 1 BTC, maar sindsdien is de waarde steeds verder afgenomen. Toen het bij de $6.000 aankwam leek het erop dat deze belangrijke support het ging houden. Dit bleek echter in november 2018 niet te kloppen. BTC zakte toen van $6.000 naar een dieptepunt van $3.150.
Dit betekende dat bitcoin in een mum van tijd met bijna 50% in waarde afnam. Deze tijden van hoge volatiliteit lijken nu echter vervlogen. Op dit moment veranderde de waarde van BTC namelijk maar met slechts 7,8% in de afgelopen weken, wat zeldzaam is.
Volgens MarketWatch kan BTC zelfs het record voor laagste volatiliteit ooit breken. Murad Mahmodov, een crypto-analist, zei daarnaast tegen MarketWatch dat een lage volatiliteit in het verleden de voorbode was voor een bullrun.
In de bearmarkt van 2014-2015, toen BTC van $1.000 naar $200 zakte, een vergelijkbare daling die we tijdens deze bearmarkt hebben gezien, vond er ook een periode van lage volatiliteit plaats. Wat er daarna volgde was de enorme crypto-boom, met BTC die de $20.000 aan wist te tikken.
Of dat deze keer ook zal gebeuren weet alleen de man met de glazen bol. Toch biedt het enige hoop voor crypto-traders die hun bitcoins fanatiek HODL’en. Mocht je meer willen lezen over de prijsverwachtingen van bitcoin (BTC), lees dan hier David’s wekelijkse prijsanalyse.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie