Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 20:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2024 16:09

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt

Foto: OlesyaNickolaeva/Shutterstock

Meme-liefhebbers in het Bitcoin (BTC) ecosysteem zijn de afgelopen week op verschillende manieren tevreden gesteld. Niet alleen kunnen memecoins sinds enkele dagen nu gemakkelijk hun intrede maken tot de Bitcoin blockchain, nog enkele andere opvallende Bitcoin memes zijn massaal verspreid in de crypto-gemeenschap.

Is de Bullmarkt Voorbij? Kansen voor altcoins presenteren zich
Is de Bullmarkt Voorbij? Kansen voor altcoins presenteren zich

Bitcoin halving gevuld met memes

Allereerst vond de langverwachte Bitcoin halving plaats op 20 april, wat misschien wel de grootste meme-dag van het jaar is. De datum, geschreven als 4/20 in de Verenigde Staten, is uitgegroeid tot een soort informele feestdag en meme-dag die voornamelijk geassocieerd wrdt met cannabisconsumptie en -cultuur.

Bij transactieblok 840.000 werden de beloningen voor Bitcoin miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor het decentrale netwerk. In de nacht van vrijdag op zaterdag, vlak na 02:00 uur Nederlandse tijd, vond het fundamentele evenement plaats.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas liet die dag tevens op socialmediaplatform X weten dat ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock op vrijdag voor de 69e achtereenvolgende dag geld had binnengeharkt met zijn IBIT bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF). 69 is een erg populair getal in de meme-cultuur, vanwege de seksuele associatie die het oproept.

‘’Wakker worden op 4/20 om te zien dat $IBIT voor de 69e opeenvolgende dag geld heeft binnengekregen, en dat dit ook nog eens samenviel met de halving. Het is bijna té perfect,’’ zo schreef de ETF-expert.

Runes lancering spant de kroon

Direct na de Bitcoin halving werd tevens de Runes-dienst gelanceerd, waarmee memecoins eenvoudig binnen het Bitcoin-protocol gecreëerd en verhandeld kunnen worden. De dienst is vergelijkbaar met de vorig jaar januari geïntroduceerde Ordinals, waarmee non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens gemaakt kan worden. Runes is daarentegen specifiek bedoeld voor ‘fungible’ tokens en biedt een efficiëntere methode om deze in het leven te roepen.

Bitcoiners wilde massaal hun ‘Runes’ in het befaamde halving block schrijven, en hadden hier bakken met geld voor over. In totaal werd in dit block maar liefst 37,7 BTC, wat overeenkomt met meer dan 2,4 miljoen dollar, uitgegeven aan vergoedingen door Bitcoin-gebruikers.

Veel handelaren in de Bitcoin-community willen de nieuwe dienst in gebruik nemen om memecoins op het netwerk te minten. Of deze net zo populair zullen worden als de grote jongens uit de industrie moet nog blijken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie