Roy van Krieken Roy van Krieken
02/05/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2022 14:30

Hoe bitcoin volgens BitMEX CEO naar $1 miljoen kan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ark Invest afirma:

Foto: Nedrofly/Shutterstock

Volgens veel bitcoin (BTC) investeerders en analisten ziet het er op de lange termijn behoorlijk goed uit voor de grootste cryptocurrency. Ondanks het feit dat de BTC koers op dit moment aardig onder water staat, verwachten zij in de toekomst dat bitcoin tot grote hoogtes kan stijgen. Een van die mensen is oprichter van BitMEX, Arthur Hayes. Volgens hem is de kans groot dat bitcoin voor 2030 zal zijn gestegen tot boven de $1 miljoen!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Doom loop’ goed nieuws voor bitcoin

Voordat het zover is zal er natuurlijk nog een hoop moeten gebeuren. Allereerst moet de huidige economische situatie significant verbeteren. Hayes tekent daarom in een blogpost op de korte termijn een treurig beeld als het op de wereldeconomie en de crypto industrie aankomt. Volgens Hayes heeft beleid van overheden over de hele wereld ervoor gezorgd dat een ‘doom loop’ in gang is gezet.

Hayes voorspelt zelfs dat de economieën in Europa volledig zullen instorten als gevolg. Inflatie in combinatie met de sancties op Rusland kunnen ervoor zorgen dat de Europese economie rake klappen gaat krijgen. Deze implosie zal echter goed nieuws zijn voor bitcoin op de lange termijn, aldus Hayes.

“Helaas (maar gelukkig, als je een van Satoshi’s discipelen bent) is het besluit van het Westen om de grootste mondiale energie- en grondstoffenproducent financieel op te heffen de grootste reclame voor de existentiële noodzaak van Bitcoin in de valuta spaarportefeuille van een overheid.”

Bitcoin naar $1 miljoen

Volgens Hayes zullen landen in grote getalen inzien dat bitcoin toevoegen aan de schatkist wellicht niet zo’n slecht idee is. Sterker nog, Hayes verwacht dat overheden van landen eigenlijk geen keus zullen hebben dan op grote schaal bitcoin inslaan. Ook goud zou in dit scenario erg goed presteren.

De reacties van overheden op de huidige economische situatie zal volgens Hayes aan de grondslag liggen van een bitcoin prijs van $1 miljoen. Deze astronomische bitcoin prijs zou zo vroeg als 2030 al bereikt kunnen zijn als we de voorspelling van Hayes mogen geloven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement