Roy van Krieken Roy van Krieken
18/07/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 15:15

‘Iedereen wil binnenkort Bitcoin,’ voormalig BlackRock topman

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Iedereen wil binnenkort Bitcoin,’ voormalig BlackRock topman

Foto: Migel Radriges/Shutterstock

Een voormalig executive van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft onlangs tijdens een podcast aangegeven dat hij verwacht dat de toekomst voor bitcoin (BTC) er erg goed uit ziet. Volgens Edward Dowd is bitcoin ‘here to stay’ en is het niet gek om te verwachten dat spoedig vrijwel elke investeerder bitcoin op zal nemen in zijn of haar portfolio.

BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ‘is here to stay’

Volgens Dowd is bitcoin een uitstekende investering met een heleboel bijzondere kwaliteiten. Deze kwaliteiten zijn volgens Dowd zelfs zo groot dat het de mogelijkheid heeft om goud van de troon te stoten. Dowd erkent dat goud op dit moment ook een prima investering heeft, maar op de lange termijn verwacht Dowd dat bitcoin een beter store of value, ofwel oppotmiddel, zal worden.

“Bitcoin is here to stay. Het zal deel gaan uitmaken van ieders portefeuille. Met Bitcoin kun je het tenminste digitaal inwisselen, en goud is voor mij een veel moeilijkere verkoop. Ik ben niet tegen goud, en wat goud hebben is geen slecht idee.”

Verder stelde Dowd dat de groei van Bitcoin zou worden geleid door de belangrijkste eigenschappen van de munt die het beter zouden maken dan geld afkomstig van centrale banken. In dit geval noemde hij elementen als transparantie, vrijheid en technologie. 

Bitcoin is de ‘Amazon van crypto’

Volgens Dowd is bitcoin ook een stuk meer volwassen dan vrijwel elke andere cryptocurrency. Dit zal op den duur, naarmate de crypto industrie steeds verder groeit, van groot belang zijn. Dowd vergeleek de huidige staat van de crypto industrie namelijk met de vroege dagen van het internet. 

Op een gegeven moment klapte de ‘dot com bubbel’ uiteen, en enkel de sterkste bedrijven bleven overeind. Volgens Dowd is het niet gek om te stellen dat bitcoin een van de meest waarschijnlijke overlevers in een dergelijk scenario zou zijn.

“Ik kan crypto vergelijken met het dot com tijdperk waar 90% van die bedrijven naar nul gingen. 10% van hen werd Amazon. Het is de taak van de crypto-mensen om uit te zoeken wat de crypto Amazon is. Ik denk dat Bitcoin duidelijk in de running is. Voor sommige van deze andere munten, veel succes!”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie