Thom Derks Thom Derks
12/02/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2023 13:30

Imperfectie ontdekt die al twaalf jaar in het Bitcoin logo zit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Imperfectie ontdekt die al twaalf jaar in het Bitcoin logo zit

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

Hoewel Satoshi Nakamoto uiteraard alle eer krijgt voor het creëren van Bitcoin (BTC), leverden enthousiastelingen uit de gemeenschap door de jaren heen ook belangrijke bijdragen. Eén van die bijdragen is de ontwikkeling van het Bitcoin logo, dat op 12 november 2010 werd gepubliceerd op het bitcointalk.org forum door bitboy (niet de beruchte Ben ‘BitBoy’ Armstrong). Het grappige is dat ruim 12 jaar na dato een kleine ontwerpfout is ontdekt in het logo.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Klein ontwerpfout in Bitcoin logo

De kleine fout laat zien in hoeverre Bitcoin destijds nog in de kinderschoenen stond. Het was een project dat nog grotendeels onder de radar van vrijwel de gehele wereld leefde. Destijds was Bitcoin vooral bekend bij een kleine groep computerwetenschappers, die zich al jaren bezighielden met de ontwikkeling van een decentrale vorm van geld.

Nu blijkt dus ruim 12 jaar na dato dat er een kleine oranje streep in het logo zit die er eigenlijk niet thuishoort. Het grappige is dat de vectorbestanden uit 2010 tot en met de dag van vandaag over de hele wereld zijn gebruikt.

Inmiddels is het bestand geüpdate door Doc, de persoon die ook als eerste de kleine ontwerpfout deelde op Twitter. In verder onderzoek naar het logo kwam een ander gemeenschapslid genaamd Skyler tot de ontdekking dat één van de krommingen in het logo ook niet helemaal klopt.

Advertentie

Geen impact op bitcoin koers

Uiteraard heeft een fout als deze geen directe impact op de bitcoin koers of het functioneren van het netwerk. Het doet ons vooral beseffen hoe snel Bitcoin vanaf de lancering van de blockchain in januari 2009 tot en met vandaag is gegroeid.

Waar het project in de beginjaren echt een zolderkamer-project was, waar dit soort kleine schoonheidsfoutjes insluipen, is bitcoin inmiddels een financiële asset van wereldformaat. Satoshi Nakamoto had in 2009 waarschijnlijk ook niet durven dromen dat bitcoin momenteel staat waar het nu staat.

Bitcoin is gelanceerd zonder marketing-team en zonder enig budget om het project verder te ontwikkelen. Ondanks die omstandigheden heeft het project inmiddels een marktkapitalisatie van ruim 400 miljard dollar.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie