Ivo Melchers Ivo Melchers
21/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2023 11:00

Individu verslaat Bitcoin reuzen en wint gigantische jackpot

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Individu verslaat Bitcoin reuzen en wint gigantische jackpot

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Het gedecentraliseerde Bitcoin (BTC) netwerk wordt geleid door miners die verantwoordelijk zijn voor het valideren en toevoegen van nieuwe transactieblokken aan de blockchain. Miners zetten enorme hoeveelheden rekenkracht in en gaan de strijd met elkaar aan voor de zogenoemde block reward. Veruit de meeste transactieblokken worden toegevoegd door reusachtige mining farms of mining pools, maar met uitzondering zit er een solo miner tussen die enorm veel geluk heeft. Nu is het weer raak voor een individuele miner die de dag van zijn/haar leven heeft.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ultieme BTC overwinning

Op 18 augustus won een individuele miner, geïdentificeerd met de tag ‘bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6’, de race om block 803.821 toe te voegen aan de keten. De miner in kwestie is aangesloten bij Solo CK, een online mining service dat individuele mining faciliteert.

Con Kolivas, de admin van Solo CK, feliciteerde op 19 augustus de solo miner middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter. Hij benoemde tevens dat de teller wat betreft succesvolle solo miners vanuit Solo CK nu op 277 staat.

Ook vermeldde Kolivas dat de hashrate, de maatstaf voor de rekenkracht dat aan mining wordt besteed, op een indrukwekkend niveau van 1 PH/s (petahash per seconde) zou liggen. Hieraan werd toegevoegd dat een miner van deze omvang gemiddeld slechts eens in de 7 jaar succesvol een transactieblok zou minen.

Wanneer individuen die aangesloten zitten bij de Solo CK Pool het geluk aan hun zijde hebben, kunnen ze 98 procent van de beloning in eigen zak steken. Miners gaan er vandoor met de block reward én de betaalde transactiekosten. De block reward staat nu gelijk aan 6,25 BTC, maar met de bitcoin halving volgend jaar zal deze met 50 procent dalen tot 3,125 BTC.

Tegen de huidige BTC koers staat 6,25 BTC gelijk aan zo’n 162.500 dollar.

Advertisement

Bitcoin netwerk steeds veiliger

De totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk bereikte op 18 augustus tevens een nieuw record van 414 EH/s. Dit blijkt uit data van Blockchain.com. Op het moment is het totaal iets gedaald tot ongeveer 400 EH/s.

Een hogere hashrate betekent simpelweg dat er meer concurrentie is voor miners in hun werkzaamheden. Als gevolg wordt de moeilijkheidsgraad van het mining-proces naar boven bijgesteld. Een positieve bijkomstigheid is echter dat het netwerk bovendien veiliger wordt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement