Timo Bult Timo Bult
10/06/2022 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 13:22

Inflatie VS hoger dan verwacht, bitcoin koers daalt onder $30.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Inflatie VS hoger dan verwacht, bitcoin koers daalt onder $30.000

Foto: Ormalternative/Shutterstock

De inflatiecijfers van de Verenigde Staten zijn vandaag bekendgemaakt en het ziet er opnieuw niet al te best uit! Ze zijn namelijk iets hoger dan verwacht en de bitcoin (BTC) koers reageerde direct negatief. In dit artikel een update van hoe het er nu voorstaat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers onder $30.000 na inflatienieuws

Vandaag om 14:30 werd de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) bekendgemaakt. Ten opzichte van mei vorig jaar komt de CPI uit op 8,6% en dat is 0,3% hoger dan verwacht. Het is het hoogste percentage sinds december 1981, zo stelt crypto journalist Colin Wu.

Zoals in de marktupdate van vanochtend te lezen zou een hogere inflatie dan verwacht een bearish gevolg kunnen gaan hebben voor bitcoin.

Waar ook voor gewaarschuwd werd was de dreigende volatiliteit als gevolg van het CPI nieuws. BTC handelde namelijk al een tijdje in een steeds krapper wordend bereik en met het negatieve inflatienieuws lijkt de beer nu los. De BTC prijs handelt op dit moment onder de belangrijke prijszone bij $30.000.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $29.616 op crypto exchange Coinbase. De bitcoin euro prijs ligt op €28.087 op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo.

BTC koers bij belangrijke steunzone

Nu bitcoin afgewezen is bij de $30.000 zijn de ogen weer naar beneden gericht. De Nederlander Michaël van de Poppe houdt nu vooral de huidige prijszone scherp in de gaten. Tot $29.200 ligt er volgens hem  support. Mocht deze het begeven dan kan het pijnlijk gaan worden.

Advertentie

Crypto Insiders Premium BTC updates

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Neem dan eens een kijkje in onze Discord community voor leden. Daar stel je vragen aan analisten, klets je met onze fanatieke community en ontvang je dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord delen we 24/7 kennis met elkaar en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie