Roy van Krieken Roy van Krieken
11/08/2021 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 16:44

Institutionele investeerder blijven bitcoin (BTC) kopen, vergelijking met einde van 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Institutionele investeerder blijven bitcoin (BTC) kopen, vergelijking met einde van 2020

Onlangs bracht het onderzoeksbureau Glassnode naar buiten dat de door hen verzamelde data een vermoeden wekt dat grote institutionele investeerders grootschalig bitcoin (BTC) aan het inslaan zijn geweest de afgelopen tijd. 

Nu komt het data analyse bedrijf CryptoQuant eveneens met data naar buiten dat dit fenomeen bevestigt. Het bedrijf stelt namelijk dat institutionele investeerders grootschalig geïnteresseerd zijn in de grootste cryptocurrency op dit moment.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een herhaling van het laatste kwartaal van 2020

Volgens CryptoQuant is het aanbod van bitcoin op grote exchanges op het laagste punt sinds voor de grote crypto crash van halverwege mei dit jaar. Op dit moment hebben exchanges nog zo’n 2,44 miljoen bitcoins in handen.

Vooral derivaten exchanges zien hun aanbod van bitcoin sterk verminderen. Hetgeen volgens CryptoQuant vergelijkbaar is met de trend die aan het einde van 2020 waar te nemen was.

Normaal gesproken stijgt het aanbod van bitcoin op dergelijke exchanges tijdens een bullrun juist. Een sterke daling op derivaten exchanges was alleen waar te nemen aan het absolute begin van de run naar de bitcoin prijs van $64.500.

Volgens cryptoanalist Will Clemente is het duidelijk: Grote spelers hebben de afgelopen tijd behoorlijk ingeslagen en zodoende is het aanbod op de exchanges kleiner geworden.

https://twitter.com/WClementeIII/status/1425123720130142217

Advertentie

Fase van accumulatie

Het lijkt erop dat grote institutionele investeerders niet afgeschrikt zijn door de volatiliteit van de koers en het slechte nieuws dat een tijdje als een donkere wolk boven de crypto markten hing.

Deze investeerders hebben dusdanig veel bitcoin ingeslagen dat het aanbod op exchanges is gekelderd. Inmiddels is dit aanbod op niveaus dat sinds maanden niet meer is gezien.

De signalen op dit moment zijn ronduit goed te noemen. Echter, deze signalen zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst. Niemand heeft een glazen bol en daarom is het afwachten wat de koers van bitcoin de komende maanden zal laten zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie