Timo Bult Timo Bult
14/04/2019 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2019 12:30

Interesse Nigerianen in Bitcoin neemt toe, waarom blijft de adoptie achter?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nigeria interesse in Bitcoin (BTC) neemt toe, adoptie blijft achter

Begin vorige week zagen we hoe Nigeria goed was voor ’s werelds grootste zoekvolume met de zoekterm “Bitcoin“. Steeds meer jongeren in Nigeria weten wat bitcoin is, maar het daadwerkelijke gebruik van de cryptocurrency blijft achter. Waarom zien we deze ontwikkeling in Nigeria?
In Nigeria is de werkloosheid een groot probleem. Deze steeg in 2018 tot boven de 23%.  Er is maar weinig kans dat een afgestuurde er snel een baan vindt. Deze jongeren gaan dan ook vaak aan de slag als freelancer. En aangezien dit vaak werkzaamheden zijn als het schrijven van artikelen en programmeren hebben zij veel internationale klanten.
Echter is het lastig om in Nigeria betalingen van buitenaf te ontvangen. Bedrijven als PayPal ondersteunen bijvoorbeeld geen internationale transacties in het land. Een andere optie is dan nog dure omwisselkantoren, wat niet ideaal is.
Bitcoin zou daar dus een gat op kunnen vullen. Echter blijkt uit gegevens dat er geen bitcoin nodes actief zijn in het Afrikaanse land. Dit heeft met een aantal factoren te maken.
Zo is de infrastructuur in bijvoorbeeld de hoofdstad, Lagos, zeer slecht. Stroomuitval is er niet zeldzaam en er zijn vrijwel geen verkopers die bitcoin accepteren in het land.  Daarnaast is internetfraude ook niet ongewoon in Nigeria, waarbij bitcoins vaak gebruikt worden. De cryptocurrency heeft daarom het imago van een “ponzi scheme“.
Een groot deel van het probleem zou daarom opgelost kunnen worden door betere inlichting over wat bitcoin precies is, en wat het kan. Organisaties zoals de Nigerian Blockchain Alliance (NBA) en de Cryptography Development Initiative of Nigeria (CDIN) hebben dan ook als voornaamste doelen om mensen beter in te lichten en oplichting met de cryptocurrency tegen te gaan.
Een ander opvallend gegeven is dat slechts 31 miljoen Nigerianen een bankrekening hebben. Met meer dan 83 miljoen stemgerechtigden is het duidelijk dat een groot deel van de bevolking geen toegang heeft tot een bankrekening. Ook hier kan bitcoin dus een groot verschil maken.
Al met al zien we op basis van Google Trends grote interesse vanuit de Nigeriaanse bevolking omtrent bitcoin. Die interesse lijkt alsmaar te groeien, en mochten de problemen benoemd in dit artikel aangepakt worden, dan zou bitcoin het land kunnen helpen om onder andere problemen als werkloosheid aan te pakken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie